JRT "Garā dzīve" Maskavā saņem festivāla "Zelta maska" balvu (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien Jaunā Rīgas teātra (JRT) režisors Alvis Hermanis un izrādes "Garā dzīve" radošais ansamblis Maskavā saņēma Krievijas teātra augstāko atzinību - festivāla "Zelta maska" balvu nominācijā "Labākā pagājušās sezonas ārzemju izrāde".

Teātra kritiķi un žurnālisti JRT izrādi "Garā dzīve" atzinuši par labāko starp visām 2006.gadā Krievijā spēlētajām ārzemju izrādēm.

Festivāls "Zelta maska" notiek kopš 1995.gada, un katru pavasari Maskavā pulcējas labākās pagājušās sezonas Krievijas teātra izrādes. Kopš 2000.gada festivāls pasniedz balvas arī Krievijā notikušām ārzemju trupu izrādēm.

Iepriekšējo gadu laikā balvas saņēmuši franču, itāliešu, lietuviešu un vācu teātri. Pirmo reizi balva piešķirta latviešu teātra izrādei. Balvu nepiešķir katru gadu, bet tikai tad, ja noticis spilgts un nozīmīgs teātra notikums.

Hermaņa iestudētā "Garā dzīve" Maskavā spēlēta 2006.gada maijā festivāla NET laikā. Rudenī JRT izrāde piedalījās starptautiskajā festivālā "Baltijskij dom" Sanktpēterburgā.

Šā gada festivālā "Zelta maska" Hermanis piedalās ar divām izrādēm - "Garā dzīve" un "Soņa". Abas saņem publikas un teātra profesionāļu atzinību.

Avīzes "Izvestija" kritiķe Marina Davidova nosauca Hermani par teātra gada personu. "Balvas, ko viņš saņem, nav tikai talantīgam iestudētājam. (..) Tās ir cilvēkam, kas radījis savu režijas stilu. (..) Ne attiecības starp cilvēkiem, ne sociālās kataklizmas, ne esamības nolādētie jautājumi - Alvja Hermaņa teatrālās pētniecības galvenais objekts ir laiks, steidzīgs, nežēlīgs, dzīves promnesošs, kas aiz tām atstāj vien likteņiem piepildītas drazu kaudzes."

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu