"Jaunā viļņa" 3.konkursa dienas koncerta apskats (418)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vakardienas komponista Jurija Antonova radošā vakara šovakar Dzintaru koncertzālē atsākās konkursa "Jaunais vilnis" jauno dziedātāju cīņa. Rezultātā mūsu valsts pārstāvei Aišai dalīta 5. un 6. vieta.

Šodien konkursa "Jaunais vilnis" dalībnieki izpildīja speciāli šim konkursam rakstītas dziesmas. Taču pirms tam tradicionāli koncerta pirmajā daļā uzstājās jau populāras Krievijas un ārzemju mūzikas zvaigznes. Vakara vadmotīvs - pirmatskaņojumi.

Vakaru, kā ierasts, atklāja Alla Pugačova, kura veltīja dziesmu šogad 80 gadu vecumā viņsaulē aizgājušajai dziedātājai Ludmilai Zikinai, kas bieži tiek dēvēta par padomju laikmeta un krievu sievietes simbolu. PSRS līderis Leonīds Brežņevs savulaik uzskatīja L.Zikinu par savu mīļāko dziedātāju, viņai bija labas attiecības arī ar citiem Kremļa līderiem. Nesen, kad L.Zikina svinēja 80 gadu jubileju, viņu apsveica Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Ksenija Sobčaka un "Comedy Club" zvaigzne Timurs Rodrigess
Ksenija Sobčaka un "Comedy Club" zvaigzne Timurs Rodrigess Foto: Ingars, TVNET

Šovakar vakara vadītāju lomā debitēja divi slaveni krievu estrādes dziedātāji - Anželika Varum un Leonīds Agutins, un pirmais pēc viņu pieteikuma uz skatuves kāpa tenors Nikolajs Baskovs ar jauno Igora Krutoja dziesmu "Cveti". Dziesmas laikā Baskovs publikai "konfiscēja" visus ziedus, lai vēlāk tos uzdāvinātu savai iemīļotajai Oksanai Fjodorovai.

Savu jauno komponista Maksa Fadejeva hitu "Ģeņgi" nodziedāja arī viena no Krievijas popmūzikas interesantākajām dziedātājām Natālija Jonova, jeb Gļukoza, jauns singls arī Vladimiram Presņakovam - "Medveģi". Vēl savus jaunākos garadarbus klausītāju vērtējumam nodeva dziedātāja Rada Rai, Filips Kirkorovs, Andželikas - Agurbaša un Varum, reperis Serjoga, In Grid, Grigorijs Ļeps, Valērijs Meladze, Valērija un Sofija Rotaru.

Vakara otrās daļas vadības grožus pārņēma Ksenija Sobčaka un "Comedy Club" zvaigzne Timurs Rodrigess, atkārtoti tika nosaukti kompetentie žūrijas locekļi un konkursa izšķirīgais trešais koncerts tika atklāts.

Džamala
Džamala Foto: Ingars, TVNET

Ar pirmo kārtas numuru uz skatuves kāpa ķīniete Gū Lija, un arī šis priekšnesums apliecināja konkursa otrajā dienā secināto, ka meitenei labāk izdodas klusinātas, mierīgas dziesmas, nevis dinamiski deju zāļu grāvēji kā "Jai Ho". Arī Francijas pārstāvji trio 3Nity bija izvēlējušies balādi, un arī viņu trīsbalsība šovakar skanēja lieliski, grūti saprast, kāpēc brāļi nav favorītu vidū?

Pirmo divu dienu līderis indonēzietis Sandijs Sondoro speciāli konkursam bija sacerējis pats savu dziesmu "End Of Rainbow" (ar dažiem krievu valodas vārdiem tekstā), kas veltīta viņa lielajai, bet nesasniedzamajai mīlai. Arī šoreiz Sandija balss radīja asociācijas ar soulmūzikas klasiķiem, šur tur intonācijās ieskanējās šis tas no Terensa Trenta Darbija (Terence Trent D''Arby). Publika bija sajūsmā, un arī žūrija dziedātājam piešķīra maksimālo punktu skaitu. Tas tobrīd nozīmēja tikai vienu, proti, ja dziedātāja Džamala saņem kaut tikai par vienu balli mazāk, tad konkursantu liktenis ir izšķirts.

Krievijas duets Anna un Ivans jeb Para Normaļnih nākamie izpildīja pašsacerētu raudulīgu balādi "Happy End", Raimondam Paulam šis priekšnesums patika vismazāk - vienīgais astotnieks viņa rokās. Rudmate Anna Mališeva no Sanktpēterburgas lirisko šā vakara programmu turpināja ar vieglu salonmūzikas melodiju. Par meitenes aktiermeistarību gan pēc šīs dziesmas neesmu drošs ...

Gruzijas skaistule Lika dziedāja labi un precīzi, tomēr, apkopojot visus trīs meitenes priekšnesumus, nepamet sajūta, ka Likas balsij trūkst kādas atmiņā paliekošas "odziņas" - tradicionāls, spēcīgs vokāls, bet, lai uzvarētu, šķiet, šoreiz ar to ir par maz.

Aiša
Aiša Foto: Ingars, TVNET

Viens no vājākajiem konkursantiem (žūrijas vērtējumā) Ville Lāksonens arī izpildīja pats savu dziesmu, diemžēl piedziedājuma pirmā puse bija pārāk uzkrītoši līdzīga slavenajam "The Calling" hitam "Wherever You Will Go", tomēr žūrija šoreiz bija labvēlīgi noskaņota.

Ukrainis Vladislavs Ļevickis varonīgi izpildīja vēl vienu dziesmu savā dzimtajā mēlē, par to viņam žetons, tomēr žūrijas acīs Vlads šogad nebija ierindojams starp galvenajiem konkursa favorītiem. Konkursa seksīgākās dalībnieces titula "Mis sexy New Wave 2009" ieguvēja poliete Sāra Šimieli arī dziedāja dziesmu savas valsts valodā, un šī, šķiet, bija meitenes labākā uzstāšanās reize.

Ukraiņu hameleons Džamala arī šoreiz bija uzdevumu augstumos, izpildot dinamisku popdziesmu ar teju vai histērisku sejas izteiksmi. Jā... visi desmitnieki, kas Džamalai ļauj izlīdzināt punktu skaitu ar Sandiju Sondoro.

18 gadus vecās ukrainietes Milas Nitičas dziesma likās pārāk "eirovīziska", arī žūrijai šoreiz tā īsti negāja pie sirds un Mila kopvērtējumā tikai 5.vietā.

Nikolajs Baskovs
Nikolajs Baskovs Foto: Ingars, TVNET

Krievu puisis Marks Jusims ar savu pēdējo dziesmu, kas bija ieturēta tradicionālā amerikāņu poproka manierē, iespējams, bija šā vakara labākais konkursants - labs izpildījums, potenciāli hitīga dziesma un arī skatuves tēls teju kā radīts, lai iekarotu lielās Krievijas šovbiznesu.

Almatas (Kazahstāna) iedzīvotājs Nuržans Kermenbaievs savu mīlas dziesmu dziedāja gan dzimtajā, gan krievu valodā. Nekas īpašs.

Mūsu pašu Aiša konkursu noslēdza ar Eirovīzijas nacionālajā atlasē pirmoreiz izskanējušās dziesmas "You Really Got Me Going" jaunu versiju. Jaunā versija, šķiet, aranžēta vairāk pēc amerikāņu dziedātājas Pinkas (Pink) parauga un, protams, labi piestāvēja Aišai. Šoreiz arī žūrijai patika un salīdzinoši augsts vērtējums.

Baltkrievijas R&B mūzikas topošais spīdeklis Makss Lorenss no Gomeļas savu izvēlēto dziesmu izpildīja godam un arī kopumā atstāja solīdu iespaidu.

Itālis Antello Karoza noslēdza šā vakara konkursantu uzstāšanos ar paša sacerētu veltījuma dziesmu 27 bojā gājušajiem bērniem savas dzimtās pilsētiņas zemestrīces negadījumā pirms septiņiem gadiem. Protams, visi desmitnieki!

Anželika Varum un Leonīds Agutins
Anželika Varum un Leonīds Agutins Foto: Ingars, TVNET

Koncerta noslēgumā visi konkursanti vienojās kopīgā dziesmā un, salūtam dārdot, populārās grupas Opus "Life Is Life" pavadībā atvadījās no publikas.

Kopsavilkums:

Pirmo un otro vietu konkursa noslēgumā dala Sondoro Sandi no Indonēzijas un Džamala no Ukrainas, kuri abi nopelnījuši 358 punktus. Trešajā vietā ierindojies Antello Karoza no Itālijas, iegūstot 341 punktu. Ceturto vietu ar 336 punktiem iegūst Marks Jusims no Krievijas, savukārt piekto un sesto vietu ar iegūtajiem 334 punktiem dala Aiša un Lika no Gruzijas. Septīto astoto vietu ar iegūtajiem 333 punktiem dala duets "Para Normaļnih" no Krievijas un Mila Nitiča no Ukrainas.

Izcīnot 329 punktus, devītajā vietā ierindojas Anna Mališeva no Krievijas, bet Makss Lorenss no Baltkrievijas, nopelnot 327 punktus, iegūst 10.vietu. Vladislavs Ļevickis no Ukrainas ar 320 punktiem ierindojas 11.vietā, grupa "3Nity" no Francijas ar 316 punktiem - 12.vietā, Sāra Šimieli no Polijas ar 314 punktiem - 13.vietā, Nurjans Kermenbaievs no Kazahstānas ar 312 punktiem - 14.vietā, Ville Lāksonens no Somijas ar 306 punktiem - 15.vietā, bet Gū Lija no Ķīnas ar 301 punktu - 16.vietā.

Komentāri (418)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu