Daugavpilī atrastais bērns patiešām ticis mātei pirms 16 gadiem nolaupīts (160)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piepildījušās aizdomas, ka atradies pirms 16 gadiem Daugavpilī nozagtais bērns. DNS ekspertīze apstiprinājusi, ka bez dokumentiem un personas koda esošais jaunietis ir tas pats 1992. gadā no ratiņiem nozagtais zīdainis.

Daugavpils pašvaldībā informēja, ka no ekspertiem pagaidām saņemts mutisks apliecinājums. DNS analīzes gan puikam, gan viņa iespējamai bioloģiskajai mātei tika veiktas Rīgā, privātā laboratorijā „Genera”.

Lai sagatavotu dēlu un viņa bioloģisko māti gaidāmajai atkalredzēšanās procedūrai, tagad ar viņiem abiem strādā psihologi.

Jau informēts, ka 19.martā gan jaunietis, gan viņa tobrīd vēl tikai iespējamā bioloģiskā māte divās dažādās mašīnās no Daugavpils tika aizvesti uz Rīgu DNS ekspertīžu veikšanai. Atsevišķās mašīnās pārbaudāmie uz Rīgu tika vesti, lai neradītu psiholoģisku traumu jaunietim, kurš par savas iespējamās bioloģiskās mātes esamību tobrīd oficiāli vēl nebija informēts.

DNS ekspertīzes tika veiktas pēc Daugavpils bāriņtiesas pieprasījuma. Tās apmaksāja Daugavpils dome. Ekspertīzes izmaksāja aptuveni 250 latus.

Pirms 16 gadiem pusotra mēneša vecumā Daugavpilī pazudušais bērns, tagad jau jaunietis, saņems personas kodu, tiks reģistrēts Latvijas iedzīvotāju reģistrā un saņems personu apliecinošu dokumentu. Ar kādu vārdu un uzvārdu jaunietim turpmāk dzīvot, būs viņa paša ziņā.

Fakts, ka jaunietis nav iekļauts Latvijas iedzīvotāju reģistrā, ka tam nav sava personas koda un dzimšanas apliecības, atklājies tad, kad sieviete, kas līdz šim pildījusi sešpadsmitgadīgajam jaunietim mātes funkcijas, tikusi apcietināta aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu un līdz ar to radusies nepieciešamība iecelt viņam aizbildni.

Apcietinājumā esošā sieviete atzinusi, ka neesot jaunieša bioloģiskā māte, un paskaidrojusi, ka viņas pirms dažiem gadiem nu jau mirušais vīrs stāstījis, ka 1992.gadā atvedis zēnu no Dagestānas.

Jaunieša bioloģiskā māte, uzzinot par notikušo, bijusi šokā un stāstījusi, ka visus šos gadus ar sirdi un dvēseli jutusi, ka viņas bērns ir dzīvs un atrodoties kaut kur blakus.

Ne jaunieša līdzšinējā ģimenē, ne viņa bioloģiskās mātes ģimenē, kas netiek pieskaitīta pie nelabvēlīgajām ģimenēm, bez viņa citu bērnu nav.

Policijas darbinieki sākuši pārbaudi, lai noskaidrotu, vai ir pamats kriminālprocesa sākšanai.

Komentāri (160)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu