Kino jaunumi šonedēļ

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trilleris par identitātes maiņām, romantiska komēdija par mātes mīlestības neviennozīmīgo dabu un skaudrs stāsts par divu cilvēku ceļu vienam pie otra ar holeras epidēmiju fonā – par to vēsta filmas, kas šonedēļ iznāk uz kinoekrāniem Latvijā. Kinoafiša

Pavedināt svešinieku

Laikraksta New York City žurnālistei Rovenai Praisai rodas aizdomas, ka viņas draudzenes slepkavībā varētu būt iesaistīts ietekmīgais reklāmas aģentūras vadītājs, multimiljonārs Harisons Hils. Rovena ar sava drauga Mailza palīdzību, kurš pieprot arī dažādus hakera gājienus, sāk slepenu izmeklēšanu, spēlējot vairākas lomas – kļūstot te par sekretāripraktikanti, te izliekoties par meiteni Veroniku, ar kuru Hils mēdz čatot internetā. Rovena izliek tīklus, lai ielenktu savu upuri no visām pusēm, un atklāj, ka viņa nav vienīgā, kas maina identitātes... Jo vairāk patiesības atklājas, jo vairāk kļūst skaidrs, uz ko cilvēks ir gatavs, lai tikai nosargātu šo patiesību.

Erotiskā trillera Pavedināt svešinieku (Perfect Stranger) scenārija autors ir Tods Komarniskis. Režisors Džeimss Folejs savulaik nominēts gan Zelta lācim Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā, gan izpelnījies slaveno Avenes nomināciju kā sliktākais režisors. Lomās: Halle Berija, Brūss Villiss, Džovani Ribisi u. c. Filma par to, ko mēs katrs būtu gatavs darīt, lai tikai nosargātu noslēpumu. Tikai šonedēļ uz pasaules kinoekrāniem iznākušajai filmai tās veidotāji bija uzņēmuši trīs dažādus finālus ar trim dažādiem atrisinājumiem, proti –slepkavām...

Jo es tā teicu

Dafnei ir trīs burvīgas meitas – nopietnā un patstāvīgā psiholoģe Megija, seksīgā un izklaidīgā Meja, kā arī nedrošā un burvīgā Millija. Dafnes mīlestībai pret meitām nav robežu, un viņa ir gatava darīt visu, lai jaunākā meita Millija attiecībās ar vīriešiem nepieļautu tās pašas kļūdas, kuras pieļāvusi viņa. Tāpēc viņa nolemj atrast Millijai ideālo vīrieti. Meitai nezinot, viņa ar sludinājuma palīdzību atrod lielisku puisi. Taču tieši tad sākas komiski notikumi un pārpratumi, jo Dafne, vēlēdamās meitai palīdzēt, dara gluži pretējo. Protams, mīlestības vārdā pret savu atvasi...

Romantiskās komēdijas Jo es tā teicu (Because I Said So) režisors ir Maikls Lēmans. Lomās: četras reizes Oskaram nominētā un vienu reizi to arī ieguvusī, nu jau sešdesmit gadu slieksni pārkāpusī Daiena Kītone, kā arī Paipere Perabo, popdziedātāja, aktrise Mendija Mūra u. c. Kopš 2. februāra, kad filmu sāka demonstrēt kinoteātros, tā nopelnījusi 46 miljonus. Tiesa gan, skatītāko filmu trijniekā tā bija tikai pirmajās nedēļās, bet pēc tam piedzīvoja strauju kritumu.

Krāsainais plīvurs

Pagājušā gadsimta divdesmitie gadi. Jauns angļu pāris – vidusšķiras ārsts Volters un viņa sieva no augstākās sabiedrības Kitija, kas apprecējušies ne mīlestības dēļ, – pārceļas uz dzīvi Šanhajā. Tur jaunā sieviete ļaujas flirtam ar kādu britu diplomātu. Kad vīrs atklāj sievas neuzticību, viņš izlemj doties uz attālu Ķīnas nostūri, kur plosās holeras epidēmija, un ņem līdzi arī sievu. Ceļojums uz vienu no pamestākajiem un reizē gleznainākajiem zemes apvidiem ievieš pārmaiņas abu attiecībās un piešķir tām jēgu.

Režisora Džona Kurana (viņam šī ir tikai ceturtā pilnmetrāžas kinofilma) veidotā drāma Krāsainais plīvurs (The Painted Veil), kurā galvenās lomas atveido Naomi Votsa un Edvards Nortons, uzņemta pēc Somerseta Moema romāna motīviem. Kaut arī skatītāji šo filmu masveidā neapmeklē, tomēr tā ieguvusi vairākas balvas –komponists Aleksandrs Desplats ieguva Golden Globe par oriģinālmūziku (viņš ir arī mūzikas autors pērnā gada hitam Karaliene, par ko tika nominēts arī Oskaram), bet Edvardam Nortonam ir vairākas profesionāļu asociācijas nominācijas un balvas. Šis ir otrais romāna ekranizējums – pirmais uz ekrāniem iznāca 1934. gadā, ar Herbertu Māršalu un leģendāro Grētu Garbo galvenajās lomās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu