JL Rīgā notur sociālo komiteju (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No varas Rīgas domē gāztajai partijai Jaunais laiks (JL) izdevies noturēties tās pēdējā bastionā – Sociālo jautājumu komitejā. Tas veikts ar PCTVL deputātu palīdzību.

Sociālo jautājumu komitejā vakar tā arī neizdevās izskatīt jautājumu par komitejas priekšsēdētājas Lauras Bulmanes (JL) atbrīvošanu no amata. Pirms šā jautājuma izskatīšanas tika izsludināts pārtraukums, pēc kura sēdē vairs neatgriezās deputāti Dainis Kalns, Valdis Liepiņš (abi – JL), Viktors Dergunovs, Tatjana Jemeļjanova (abi – PCTVL), bet

L. Bulmane nodeva sēdes vadības grožus savam vietniekam Arim Lācim (TP) un arī telpu atstāja. Neatkarīgā jau rakstīja, ka deputāts Jānis Zaržeckis (LPP) ir komandējumā, uz sēdi nebija ieradies arī dzimtenietis Viktors Kalnbērzs, tāpēc šāds gājiens ļāva opozicionāriem noraut kvorumu. Tiesa, tas tikai paildzinās jaunlaiciešu agoniju komitejas vadībā: nākamā sēde notiks jau otrdien, un sēdes darba kārtībā būs visi kvoruma trūkuma dēļ neizskatītie jautājumi – arī par L. Bulmanes atbrīvošanu no amata un viņas pēcteča (visticamāk, tas būs saskaņietis Leonīds Kurdjumovs) iecelšanu.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka aizvakar no amata šķīrās Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas vadītāja Baiba Brigmane (JL). Pēc L. Bulmanes nākamais atlaižamo sarakstā varētu būt Kurzemes rajona izpilddirektors Armands Agrums (JL), kura vadītajā institūcijā jau sākta domes Audita un revīzijas pārvaldes pārbaude. Ja tajā pārkāpumi neatklāsies, A. Agrums varētu amatu arī saglabāt, Neatkarīgajai pieļāva mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Inga Spriņķe.

Nesen atlaišanas ēna rēgojās pār vēl diviem izpilddirektoriem – Centra rajona (Vjačeslavs Starostins no LPP) un Latgales priekšpilsētas (Dmitrijs Pavlovs, amatā ticis kā sociālistu pārstāvis). Azartspēļu zāļu iekārtošanas atļauju izsniegšanas skandālā iesaistītā Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktore Ita Zālīte jau uzrakstījusi atlūgumu, savā rīcībā saskatot ētiska rakstura pārkāpumus, savukārt abiem arī šajā lietā iesaistītajiem kungiem krēslu zaudēšana, visticamāk, nedraud. Izsniedzot atļaujas, pēc būtības likums netika pārkāpts, tas vairāk bijis ētiska rakstura jautājums, turklāt šajā lietā jau iestājies noilgums, Neatkarīgajai norādīja pilsētas izpilddirektora Andra Grīnberga preses pārstāvis Uģis Vidauskis. Līdz ar to pret V. Starostinu un D. Pavlovu nekādas sankcijas netiks piemērotas, viņš apstiprināja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu