LMK un "Tech Music Schools" konkursā uzvar Rasma Freimane (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Platforma.lv, Latvijas Mūzikas kanāla un mācību centra Linkturs rīkotajā konkursā par iespēju mācīties vienu gadu bez maksas prestižajā Londonas mūzikas skolā Tech Music Schools (TMS) ir uzvarējusi deviņpadsmitgadīgā dziedātāja Rasma Freimane.

"Kad uzzināju par konkursu, sapratu, ka tas ir tieši tas, kas man šobrīd vajadzīgs," uzreiz pēc konkursa priecīgā satraukumā stāsta Rasma Freimane. "Es ļoti, ļoti gribēju braukt uz Londonu, taču līdz pēdējam brīdim vēl nebiju droša par sevi. Jāsaka milzīgs paldies maniem draugiem, kuri mani iedrošināja piedalīties šajā konkursā," atzīst Rasma. "Londonā man dzīvo tante, kura arī mani iedrošināja, tāpēc varēšu ar pilnu atdevi nodoties mācībām," pastāstīja Rasma.

"Pilnīgi noteikti visi desmit finālisti bija uzvarētāji, taču stipendiju varējām piedāvāt tikai vienam mūziķim," atzīst TMS vokālās nodaļas vadītājs Iain Mackenzie. "Manuprāt, Rasma ir ļoti talantīga un mērķtiecīga meitene, kurai mācības TMS dos lielisku pamatu turpmākajai karjerai. Varēja redzēt, ka starp finālistiem bija jau profesionāli mūziķi ar lielu pieredzi un padziļinātām zināšanām mūzikā, tomēr šoreiz priekšroku devām jauniem un izzināt gribošiem pretendentiem," pastāstīja Ians.

Kopumā konkursā piedalījās 37 pretendenti, kuri aizpildīja pieteikšanās anketu un kopā ar demo ierakstiem nosūtīja uz Londonu. TMS pasniedzēji rūpīgi izvērtēja visus dalībniekus un izvēlējās 10 finālistus. Konkursa fināls notika Rīgas Pedagoģijas un vadības augstskolā. Finālistiem žūrijas priekšā bija jāuzstājas ar iepriekš sagatavotiem darbiem. Dziedātājiem bija jādzied divas dziesmas, ģitāristiem, basģitāristiem, bundziniekiem un taustiņinstrumentālistam bija jārāda sava māksla spēlēt dažādos mūzikas stilos.

Konkursa žūrijā bija Iain Mackenzie (TMS), Arnis Kursītis (LMK), Jānis Stībelis, Eduards Zagainovs (Astro’n’out) un Tālis Gžibovskis.

Konkursa finālisti:

Sandis Volkovs (bungas);

Arturs Reirs (bungas);

Mārcis Auziņš (ģitāra);

Jānis Čubars (ģitāra);

Raimonds Dobelis (bass);

Otto Kovči (taustiņi);

Rasma Freimane (vokāls);

Gajane Grigorjana (vokāls);

Kristīna Dobele (vokāls);

Edijs Jurevičs (vokāls).

Atlaides studijām saņēma otrās un trešās vietas ieguvēji Edijs Jurevičs (vokāls) un Arturs Reirs (bungas).

Rasma Freimane mācības TMS sāks jau šoruden. Platforma.lv mājas lapā visa mācību gada garumā būs iespēja redzēt Rasmas video dienasgrāmatu, kuru sagatavos TMS. Vairāk par TMS www.techmusicschools.co.uk. Iespējas studēt ārzemēs www.linkturs.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu