Stenlija kauss: Krosbijs iemet pirmo, pingvīni zaudē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī jaunajam kanādiešu hokeja talantam Sidnijam Krosbijam izdevās gūt vārtus jau savas karjeras pirmajā Stenlija kausa spēlē, viņa komandas Pitsburgas "Penguins" atgriešanās "play off" turnīrā pēc sešu gadu pārtraukuma ir iesākusies neveiksmīgi. Šorīt agri pēc Latvijas laika Mario Lemjē klubs izbraukumā bez ierunām atzina Otavas "Senators" pārākumu.

Stenlija kausa astotdaļfināla pirmajā spēlē pirmos vārtus "pingvīni" guva tikai tad, kad rezultāts jau bija 0:3, bet visā spēlē atzina savu sakāvi ar 3:6. Arī nākamā sērijas spēle notiks Kanādas galvaspilsētā Otavā.

Pēc tam, kad pa vieniem vārtiem "Senators" labā bija guvuši Andrejs Mešarošs, Kriss Kellijs un Toms Presings, otrā perioda 17. minūtē pirmos vārtus "Penguins" labā guva Džordans Štāls.

Tomēr turpinājumā atkal dominēja "senatori" un pēc Denija Hītlija, Krisa Neila un Maika Komrija precīzajiem metieniem trešā perioda devītajā minūtē Kanādas komanda jau bija vadībā ar 6:1.

13. minūtē vienus vārtus atguva krievs Sergejs Gončars, bet Krosbijs savu pirmo Stenlija kausa ripu iemeta 49 sekundes pirms spēles beigām.

Ievērojami dramatiskāk notikumi risinājās citās trīs pirmās kārtas sērijās.

Sanhosē "Sharks" izbraukuma spēlē ar Našvilas "Predators" bija izvirzījušies vadībā ar 4:2, tomēr pārsvaru nespēja noturēt un spēle ievilkās līdz pat otrajam pagarinājumam.

Par mača varoni bija lemts kļūt "haizivju" uzbrucējam Patrikam Rismilleram, kurš otrā pagarinājuma devītajā minūtē guva uzvaras vārtus un savai komandai nodrošināja uzvaru ar 5:4. Sava laukuma priekšrocības tagad ir pārņēmuši Sanhosē hokejisti.

Pa diviem vārtiem "Sharks" labā šodien guva Aleksandrs Radulovs un Žans Pjērs Dumons. Zaudētājiem - Mets Karle, Maiks Grīrs, Kreigs Rivē un Milans Mihaleks.

Uzvaru sīvā cīņā spēles pamatlaikā izcīnīja Anaheimas "Ducks", kas savā laukumā ar 2:1 pārspēja Minesotas "Wild". Pēc tam, kad spēles rezultātu bija atklājis "Wild" slovāku uzbrucējs Pavols Demitra, izlīdzinājumu "pīlēm" panāca soms Tēmu Selane, bet uzvaras vārtus trešā perioda 15. minūtē guva Dastins Penners.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu