ASV priekšvēlēšanas:Tramps cieš sakāvi; uzvaras gūst Rubio un Kruss

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV sestdien notikušajās priekšvēlēšanās ASV galvaspilsētā Vašingtonā (Kolumbijas apgabalā) un Vaiomingas štatā smagas sakāves cieta vadošais republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, bet uzvarēja viņa galvenie konkurenti senatori Marko Rubio un Teds Kruss.

Vašingtonā republikāņu konventā uzvarēja Floridas štata senators Rubio, kuru atbalstīja 37,3% vēlētāju. Otrajā vietā ar 35,5% vēlētāju atbalstu ierindojās Ohaio štata gubernators Džons Keisiks, bet trešajā vietā bija Tramps ar 13,8%, vēstīja ASV mediji.

Vašingtonā Rubio ieguva 19 delegātus, Keisiks deviņus, bet Tramps nevienu.

Vaiomingas štatā ASV rietumos republikāņu vēlētāju sapulcēs pārliecinoši uzvarēja Teksasas senators Kruss, kuru atbalstīja 66,3% vēlētāju, savukārt Rubio saņēma 19,5% balsu. Tramps ierindojās trešajā vietā, iegūstot 7,2% vēlētāju atbalstu.

Vaiomingā Kruss ieguva deviņus delegātus, bet Rubio un Tramps vienu. Kruss ieguva arī vienu delegātu republikāņu konventā ASV piederošajā Guamā.

Demokrātu vēlētāju sapulcēs Ziemeļu Marianas Salās uzvarēja bijusī pirmā lēdija Hilarija Klintone, iegūstot četrus delegātus, bet Vērmontas štata senators Bērnijs Sanders ieguva divus delegātus.

Otrdien priekšvēlēšanas tiks rīkotas piecos nozīmīgos štatos: Floridā, Ilinoisā, Misūri, Ohaio un Ziemeļkarolīnā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu