"Monotonija" pretendē uz Krievijas Kinoakadēmijas balvu (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 21.martā, Krievijas Kinematogrāfisko mākslu akadēmija pasludinās Nacionālās kinobalvas "Nike" ieguvējus, un kategorijā "Labākā NVS valstu un Baltijas filma" sešu nominēto filmu vidū ir arī "Monotonija".

Par šo balvu sacentīsies arī Aļģimanta Puipas filma "Grēka apvārdošana", kas Nacionālā filmu festivāla "Lielais Kristaps" laikā tika demonstrēta Rīgā, vēl arī sacentīsies spēlfilmas no Armēnijas, Gruzijas, Kirgizstānas un Kazahstānas.

Krievijas Kinoakadēmija pret Latvijas filmām vienmēr bijusi vēlīga - balvu labākajai NVS valstu un Baltijas filmai pasniedz kopš 2002.gada, un jau pirmajā reizē to izpelnījās Herca Franka dokumentālā filma "Flashback", informēja Saulīte.

Balvai nominētas bijušas vēl divas mūsu dokumentālās filmas - Askolda Saulīša "Keep smiling!" un Viestura Kairiša "Romeo un Džuljeta".

Poškus filmu "Monotonija", kas festivālā "Lielais Kristaps" saņēma balvu par labāko režiju un tās galvenās lomas tēlotāja Iveta Pole saņēma balvu kā labākā aktrise, Krievijā un NVS valstīs īpaši mīl un apbalvo - Maskavas starptautiskajā kinofestivālā tā uzvarēja konkursa skatē "Perspektīves", Anapas festivālā "Kinošok" saņēma balvu par labāko režiju. "Monotonija" apbalvota arī festivālos Ukrainā un Baltkrievijā.

"Monotonija" ir Poškus pirmā pilnmetrāžas spēlfilma.

Filma stāsta par lauku meiteni Ilzi, kura ilgojas izrauties no savas vides. Viņa nejauši izlasa sludinājumu avīzē un dodas uz Rīgu, lai kļūtu par aktrisi otrā plāna lomā.

Konkursu Ilze neiztur, tomēr lepnums neļauj atgriezties mājās. Viņa apmetas pie māsīcas Lindas un meklē darbu. Ilzi savaldzina Rīgas siržu lauzējs Arčijs, bet viņam meitene ir tikai kārtējā izprieca. Draugs Ojārs, kurš pret Ivetas plāniem izturējies skeptiski, kopā ar Bogdanu dodas uz Rīgu, lai vestu Ilzi mājās, bet Ojārs pēkšņi nolemj braukt uz Īriju.

Poškus filmā galvenās lomas attēlo Jaunā Rīgas teātra aktieri, kuri ir arī filmas scenārija līdzautori, jo katrs savam tēlam noskatījuši prototipu dzīvē.

Galvenās lomas filmā tēlo Pole, Varis Piņķis, Artuss Kaimiņš, Madara Melberga, Karlīna Vītoliņa, Ilona Brūvere, Rolands Laķis un Laima Freimane.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu