Mūziķa un dzeltenās preses darboņa ķīviņš nebeidzas (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau gadu ilgušajam skandālam starp dzelteno presi un populāru latviešu mūziķi galu neredz. Rīgas apgabaltiesa, šodien apelācijas kārtībā izskatot žurnāla "Vakara Ziņas" redaktora Jura Millera un grupas "Z-Scars" solista Andra Kiviča privātā strīda lietu, nolēma to atgriezt izskatīšanai pirmās instances tiesā.

Pērn jūnijā žurnāla "Vakara Ziņas" galveno redaktoru Juri Milleru redakcijas telpās varēja sastapt ar sejai pieliktu ledu. Viņu piekāva grupas "Z-Scars" solists Andris Kivičs, iesitot pa seju. Mūziķi satracināja dzeltenajā presē redzētie viņa draudzenes pirms pieciem gadiem tapuši kailfoto, kas pārpublicēti no kāda erotiska – pornogrāfiska interneta portāla. Taču publikācijas brīdī sieviete gaidīja mazuli. Viņa bija septītajā grūtniecības mēnesī. Mūziķis bija pamatoti satraukts par savas draudzenes un gaidāmā bērniņa veselību.

Andris Kivičs, "Z-Scars" solists (2005. g. jūnijs): "Mums šobrīd Latvijā ir viena jaunā māmiņa, kura var nomirt. Mājās guļ uz grīdas un raud. Pateicoties Jurim Milleram – lielajam tiesnesim un soģim."

Šodien Rīgas apgabaltiesa apelācijas kārtībā skatīja abu publisko personu incidenta lietu. Tā lēma atgriezt lietu izskatīšanai pirmās instances tiesā, kas bija lēmusi procesu nesākt.

Juris Millers, brīvdienu žurnāla "Vakara Ziņas" galvenais redaktors: "No manas puses, manuprāt, ir izdarīts viss, lai dotu signālu šim cilvēkam, ka es esmu gatavs mierizlīgumam, bet viņam būtu jāsper atbildes solis un jāpiedāvā mierizlīguma noteikumi. Gada laikā diemžēl viņš to nav darījis, un līdz ar to es realizēju savas pilsoņa tiesības tiesas ceļā aizstāvēt savas intereses."

Andris Kivičs, grupas "Z-Scars" solists: "Millers kārtējo reizi melo. Mierizlīgums nav piedāvāts. Vienīgais, ko viņš piedāvā, regulāri savā avīzē mani nomelno. Es neesmu dzēris bijis pie stūres, es neesmu draudējis piekaut Agri Semēvicu, un es varu nosaukt vēl lietas, ko es neesmu darījis, kas ir rakstīts."

Andris Kivičs tiesā neieradās, jo ir slims. Pēc visa piedzīvotā arī viņš apsver tiesāties par godu un cieņu ar dzeltenās preses redaktoru. Pēc mūziķa domām, neesot vairs izturami laikrakstā lasīt apgalvojumu formā rakstītu neslavu par mūziķi.

Andris Kivičs, grupas "Z-Scars" solists: "Es domāju, ka drīz pienāks laiks, kad tas nepaliks vairs uz viņa sirdsapziņas. Es arī vērsīšos tiesā, jo man ir apnicis. Es visu šo gadu esmu ignorējis visas šīs publikācijas un nereaģēju, jo man tas viss ir vienaldzīgi. Mani tas neiespaido un manu ģimeni tas arī neiespaido, bet pēdējā laika notikumi, kur apgalvojuma formā tiek rakstīts, ka es izraisu avārijas, man ir absolūti nepieņemami."

Abas strīdā iesaistītās puses uzskata sevi par cietušām. Laikraksta redaktors uzskata, ka nepelnīti dabūjis pa galvu, bet mūziķis - ka nepelnīti nodarīts pāri viņa ģimenei.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu