Kiviča un Millera privātstrīda lietu nodod pirmās instances tiesai (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien, apelācijas kārtībā izskatot žurnāla "Vakara Ziņas" redaktora Jura Millera un grupas "Z-Scars" solista Andra Kiviča privātā strīda lietu, nolēma to atgriezt izskatīšanai pirmās instances tiesā.

Millera advokāts Māris Mezītis aģentūrai LETA sacīja, ka privātstrīda izskatīšana bijusi tikai juridiska formalitāte, jo pašlaik prokuratūra jau ierosinājusi kriminālprocesu par huligānismu. Advokāts skaidroja, ka privātstrīda lietas materiālus viņi vēlas pievienot kriminālprocesa materiāliem.

Jau ziņots, ka pērn jūnijā Kivičs piekāva Milleru par žurnālā ievietotajām mūziķa draudzenes Danas Dombrovskas kailfotogrāfijām.

Valsts policijas atzina, ka pēc Krimināllikuma 130. panta par tīšu vieglu miesas bojājumu nodarīšanu policija krimināllietu ierosināt nevar - lai lieta tiktu ierosināta, cietušajam vai viņa pārstāvim bija jāvēršas tiesā. Šādu kārtību paredzēja toreiz spēkā esošā Kriminālprocesa kodeksa 111. panta 2. daļa.

Millers vērsās tiesā, bet pirmās instances tiesa prasību ierosināt lietu noraidīja. Šodien apgabaltiesa izskatīja apelācijas sūdzību.

Kā ziņots, pēc Millera stāstītā, Kivičs ieradies redakcijā un sākumā mierīgā saruna pāraugusi agresijā. Kivičs vairākas reizes Milleram iesitis pa seju, nogrūdis un turpinājis sist. Millera seja esot bijusi "vienās asinīs" un kabinets "izdemolēts".

Kivičs aģentūrai LETA apstiprināja, ka piekāvis žurnāla redaktoru. "Kaut kādai robežai taču ir jābūt. Patlaban Dana gaida bērniņu. Var necienīt manu vai viņas dzīvi, taču šis materiāls ir necieņa pret vēl nedzimušo bērnu," tolaik sacīja Kivičs. "Manuprāt, vēl lielāks iemesls nav vajadzīgs."

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu