Jelgavas "Maximā" piesārņojums citos produktos nav konstatēts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pārbaudes apstiprinājušas, ka Jelgavas veikalā "Maxima" nopirktajā gaļā konstatētais piesārņojums ir mehānisks, citos produktos tas nav konstatēts, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova.

Veikala tirdzniecības vitrīnā piesārņojums nav konstatēts. Nav iespējams noteikt, kurā realizācijas posmā gaļa piesārņota.

Jelgavas veikals "Maxima" par to netiks sodīts, bet tam būs jāmaksā sods par citām higiēnas prasību ievērošanas nepilnībām, teica Marčenkova.

PVD veikalu turpmāk uzraudzīs pastiprināti, tomēr nekas neliecina, ka arī citi produkti varētu būt nekvalitatīvi.

Gaļas ražotāja SIA "BLC" produkcijā piesārņojums nav konstatēts, un nepastāv aizdomas, ka produkta piesārņošana varētu būt notikusi ražošanas un pakošanas laikā uzņēmumā. Marčenkova atzīst, ka firmas produkti atbilst visiem kvalitātes standartiem.

Piesārņotajai gaļai turpmākas pārbaudes netiks veiktas.

LETA jau ziņoja, ka Jelgavas veikalā "Maxima" nopirktajā gaļā konstatēts neparazitārs piesārņojums, kas nav veselībai bīstams.

Laboratoriskā ekspertīze konstatēja, ka gaļā ir augu izcelsmes piesārņojums. Tā neapstiprināja iepriekš pircēja izteiktās bažas, ka gaļa varētu būt inficēta ar lenteņu olām.

Gaļa ar brūnajiem svešķermeņiem nopirkta 26.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu