Puse Latvijas iedzīvotāju pavadīs Lieldienas ārpus mājas (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Puse Latvijas iedzīvotāju iecerējuši Lieldienas pavadīt ārpus mājas. Par to liecina tirgus un sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma SIA „EuroData” pētījumu veikšanas sistēmas „eSample” aptaujas rezultāti.

50% respondentu atbildējuši, ka Lieldienas pavadīs mājās, kamēr 40% svētkos iecerējuši apmeklēt radus vai draugus. 3% Latvijas iedzīvotāju svētkos apmeklēs masu pasākumus, saistītus ar Lieldienām. Tikpat respondentu – 3% - Lieldienās dosies ceļojumā pa Latviju, kamēr 4% Lieldienas svinēs ārpus Latvijas robežām.

Gandrīz puse jeb 47% aptaujāto Lieldienas pavadīs latviskās tradīcijās ar šūpošanos un olu ēšanu, kamēr dievkalpojumu apmeklēs tikai 6% Latvijas iedzīvotāju. Vēl 18% ir iecerējuši Lieldienās apvienot gan latviskās, gan arī kristiešu tradīcijas. Gandrīz piektdaļa jeb 17% Lieldienas svinēs kā jebkurus citus svētkus, neievērojot īpašas tradīcijas. 7% norādījuši, ka šī nedēļas nogale tiem neatšķirsies no citām, bet vēl 5% iecerējuši Lieldienas pavadīt pavisam savādāk.

Raksturīgs, ka sievietes biežāk svinēs Lieldienas pēc kristiešu un latviešu tradīcijām, kamēr vīriešu vidū Lieldienu svinēšana nav tik populāra vai arī tās tiks svinētas kā jebkuri citi svētki. Gandrīz piektā daļa jeb 16,1% Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju svinēs Lieldienas tikai pēc kristiešu tradīcijām, kamēr latviešu vidū šādu cilvēku īpatsvars ir tikai 4,7%. Kristīgās Lieldienu svinēšanas tradīcijas ir tuvākas tieši gados vecākiem cilvēkiem.

Tikai 2% Latvijas iedzīvotāju pirms Lieldienām ievēro gavēni, kamēr 14% to ievēro tikai daļēji. Absolūti lielākais vairākums jeb 84% Latvijas iedzīvotāju pirms Lieldienām negavē.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu