2009.gada "Jaunā viļņa" atklāšanas koncerta apskats (536)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Gori, gori, moja zvezda," ar šādiem dziesmas vārdiem 8. jauno dziedātāju konkursu "Novaja volna" atklāja mūžam jaunā un enerģiskā festivāla mūza Alla Pugačova.

"Labvakar, dārgie draugi!" skaidrā latviešu valodā skatītājus, dziesmai skanot, uzrunāja Alla, izsakot cerību, ka šis konkurss atklās daudzas jaunas zvaigznes, savukārt vecajām zvaizgnēm neliks krist un dzist.

Daiļās vakara vadītājas Ļera Lazareva, Tina Kandelaki un Ksenija Sobčaka
Daiļās vakara vadītājas Ļera Lazareva, Tina Kandelaki un Ksenija Sobčaka Foto: Ingars, TVNET

Uz skatuves tiek aicināts Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, kas nodod klātesošajiem paša Dmitrija Medvedeva sveicienu. Vešņakovs sasveicinās ar publiku arī latviski, kas, protams, ir simbolisks labas gribas žests.

Vakara muzikālo programmu turpina Krievijas popgrupa "Diskoteka Avarija", protams, grupas solists dzied ar iepriekš ieskaņotu fonogrammu, taču, kā zināms, Krievijas mūzikas biznesā šāda pieeja izpildījumam tiek uzskatīta par normu, tādēļ par to vairāk ne vārda. Vienīgie, kas konkursā dziedās "dzīvajā", būs paši konkursanti, tad arī vērtēsim viņu sniegumu. Jāpaciešas!

Kristina Orbakaite
Visa vakara gaitā norit arī konkursa jauno dalībnieku uzstāšanās kārtības izloze 1.dienai. Pirmais savu kārtas numuru uzzina Baltkrievijas izpildītājs Max Lorence, proti, viņš uzstāsies ar 4.kārtas numuru.

Nākamās uz skatuves kāpj Krievijas Eirovīzijas zvaigznes - meiteņu trio "Serebro" ar smeldzīgu balādi "Skaži, ne molči" no šogad izdotā studijas albuma "Opiumroz" un "Krievijas Maikls Džeksons" - Valērijs Ļeontjevs. Zālē sēdošie inerces pēc aplaudē. Visiem, šķiet, no sirds patīk...

"Jaunā viļņa 2008" uzvarētāji - Gruzijas duets "Georgia" uz skatuves dodas, lai izpildītu (dzīvajā!) klasisko 1982.gada Džo Kokera (Joe Cocker) un Dženiferas Vornsas (Jennifer Warnes) "Up Where We Belong" no kinofilmas "An Officer and a Gentleman". Seko mistera "Black Star", jeb repera Timati un B.K. akustiskais numurs un zemās balss īpašnieces Irinas Aļegrovas iznāciens.

Dima Bilans
Citi "Jaunā viļņa" ex-konkursanti grupa "Zakļopki" un dziedātāja Irisa piedāvāja savu versiju par nemirstīgā Reja Čārlza (Ray Charles) "Hit the Road Jack", bet pirmā no ārzemju viešņām - Indonēzijas popzvaigzne Anggun izpildīja (dzīvajā!) vienu no saviem lielākajiem hitiem "Saviour".

Labākajās "Modern Talking" tradīcijās savu dziesmu atskaņoja viens no konkursa veterāniem Nikolajs Baskovs un viņa pavadone - skaistā brunete un "Miss Universe" titula ieguvēja Oksana Fjodorova.

Divi citi "Jaunā viļņa 2008" konkursanti - vācietis Saimons Novskijs un ukrainiete Mika Ņūtone vienojās smeldzīgā mīlas balādē, līdzīgu mīlas duetu uz karstām pēdām Jūrmalas publikai sniedza arī slavenā Alsu un bijušais Krievijas popgrupas "Smash" dalībnieks un "Jaunā viļņa 2002" uzvarētājs Sergejs Lazarevs (arī viens no šā vakara vadītājiem, protams).

Igors Krutojs
Padomju estrādes estētiku skatītājiem uzbūra Ļevs Ļeščenko ar dziesmu "Velna ritenis", ko veltīja pagājušogad viņsaulē aizgājušajam azerbaidžāņu dziedātājam Muslimam Magomajevam. Atgādināšu, ka Magomajevs savas ilgās karjeras laikā uzstājās gan operas, gan estrādes žanrā, piedalījās vairākās filmās un padomju gados bija iekarojis lielu popularitāti visā Padomju Savienībā, tostarp Latvijā.

Iepriekšējo gadu konkursa dalībnieces Poļina Gagarina un Irina Dubcova smeldzīgā duetā izdziedāja savu sāpi pret pretējo dzimumu, sabukārt Allas Pugačovas īpašās balvas ieguvēji bītboksa kolektīvs "Jukebox" vienojās kopīgā regejā ar "Jūrmalas" konkursa veterānu - Gruzijas zvaigzni Soso Pavliašvilli.

Kristīna Orbakaite savā dziesmā pasūdzējās, ka tikai viņas iemīļotais nedāvina viņai ziedus. Tieši viņa vēlāk bija tā, kas noteica mūsu Latvijas konkursantes Aišas (Aisha) 10.kārtas numuru rītdienas koncertā.

Filips Kirkorovs
Tuvojoties vakara kulminācijai, uz skatuves kāpj arvien lielākas zvaigznes, viena no tādām - pagājušā gada Eirovīzijas uzvarētājs Dima Bilans un, starp citu, arī pirmā konkursa "Novaja volna" dalībnieks. Pēc bērnu Eirovīzijas dalībnieces Jekaterinas Rjabovas uz skatuves kāpj viena no populārākajām Krievijas estrādes dziedātājām Larisa Doļina, lai teju vai ar asarām acīs izpildītu kompozīciju "Ļubovj i odinočestvo". Protams, klāt arī Filips Kirkorovs, kurš pēc dziesmas (dueta ar dziedātāju Žasmin) noteica pēdējā konkursanta dueta "Para Normaļnih" uzstāšanās kārtas numuru. Šalom!

Bērnu "Novaja volna" dalībnieki draudzīgā korītī izpildīja kādu no Igora Krutoja melodijām ar pašu maestro pie flīģeļa, savukārt Padomju Savienības estrādes veterāns Josifs Davidovičs Kobzons, par spīti nesenajai operācijai, gremdējās kādā no 1950.gadu maršiem ("Es mīlu Tevi, Dzīve"). Publikai patika, un tā pat cēlās kājās un sauca: "Bravo!"

Filips Kirkorovs un Žasmin
Koncerta noslēgumā uz skatuves dēļiem kāpa vieni no svarīgākajiem vakara viesiem - zviedru popmūzikas veterāni grupa Roxette, lai izpildītu (ar fonogrammu, protams) četrus no saviem lielākajiem hitiem "The Look", "Listen to Your Heart", "It Must Have Been Love" un "Joyride".

Uz skatuves pirmo reizi tiek aicināti arī konkursa dalībnieki, lai vienotos kopīgā dziesmā. Uguņošana, šampanietis utt. Tiekamies jau rīt!

Konkursantu uzstāšanās kārtība 29.jūlijā:

3NITY 1 Mila Nytych 2 Shimiel Sara 3 Max Lorence 4 Sondoro Sandhy 5 Antonello Carozza 6 Malisheva Anna 7 Ville Laaksonen 8 Dzhamala 9 Aisha 10 Gu Liya 11 Vladislav Levitskiy 12 Nurjan Kermenbayev 13 Para Normaļnih 14 Lika 15 Mark Yusim 16

Komentāri (536)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu