Plastmasas karma: "Arī atkritumiem ir sapņi!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šovakar, 23.septembrī, plkst. 19 Rīgā, radošajā telpā "Tasty", tiks atklāta izstāde "Plastmasas karma", informēja "Electrolux Latvia" komunikācijas konsultante Elīna Kļaviņa.

Izstādes galvenie eksponāti būs talkas laikā Ragaciema-Klapkalnciema pludmalē savāktie plastmasas atkritumi. Ar šo savdabīgo pieeju "Electrolux Latvia" un vides projekts "Pēdas" vēlas aicināt Latvijas iedzīvotājus padomāt par atkritumu, īpaši plastmasas, šķirošanu un to, kāda katram no mums ir plastmasas karma.

Atkritumi tiks pārstrādāti putekļsūcējā

Izstādes devīze ir "Arī atkritumiem ir sapņi!". Šeit katrs no atkritumiem izdzīvos sapņus par to, kāda būtu nākamā dzīve, ja tiktu dota tāda iespēja. Talkas dalībnieku, kā arī Žanetes Skarules, Kārļa Kazāka un citu sabiedrībā pazīstamu zaļi domājošu cilvēku iedzīvinātie stāsti radošajā telpā "Tasty" būs apskatāmi un izlasāmi līdz 30.septembrim. Pēc izstādes eksponāti dosies ceļojumā uz Zviedriju, lai rūpnīcā tiktu izpētīti un pēc tam pārtaptu īpaša dizaina putekļu sūcējā.

Atklāšanas pasākumā būs iespēja tikties ar dažiem no brašajiem talciniekiem un stāstu autoriem, kā arī uzzināt vērtīgu informāciju par atkritumu šķirošanu. "Latvijas Zaļā punkta", animācijas filmu studijas "Dauka", filmu studijas "Animācijas brigāde", "Vides faktu" un "Vides filmu studijas" videomateriāli dos ieskatu par to, kur nonāk izšķirotie atkritumi, kā no tiem var tapt atkal jaunas lietas un kādas sekas rada nevietā izmesti plastmasas atkritumi.

"Plastmasas karmas" izstāde un talka ir daļa no starptautiskā "Electrolux" projekta, kura mērķis ir pievērst cilvēku uzmanību plastmasas piesārņojuma problēmai pasaules jūrās un okeānos. Piemēram, Klusajā okeānā peld plastmasas salas, kuru apjoms pārsniedz divas ASV teritorijas, taču industriālai pārstrādei izmantojamās plastmasas nepietiek.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu