Miris viens no Kiss ģitāristiem (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

51 gada vecumā (5. apr.) no smadzeņu hemorāģijas miris viens no grupas Kiss ģitāristiem Marks Džons (Mark St. John).

Dzimis Holivudā, Kalifornijas štatā, Marks Džons (īstajā vārdā Marks Nortons) bija glemroka grupas Kiss trešais oficiālais ģitārists, kas aizstāja Vinniju Vinsentu (Vinnie Vincent) 1984. gadā.

Tas bija laiks, kad grupa bija atteikusies no saviem slavenajiem skatuves grimiem un piedzīvoja karjeras renesansi 80. gadu vidū. Vienīgais grupas albums "Animalize", kurā piedalījās Džons, atgrieza Kiss rokmūzikas elitē. Tolaik populārs kļuva singls "Heaven''s on Fire" (skat. video), kura video (vienīgajā) redzams arī Marks Džons.

Džona unikālā ģitāras spēle bija viens no minētā albuma lielākajiem trumpjiem, grupas fani šo ierakstu dēvē par vienu no labākajiem Kiss "pēcgrima" albumiem. Diemžēl pasaules tūres priekšvakarā Džonam tika diagnosticēts Reitera sindroms, tā rezultātā uzpampa viņa rokas, kas liedza viņam pilnvērtīgi spēlēt ģitāru. Džonu tūrē nomainīja Brūss Kuliks (Bruce Kulick).

Pēc kāda laika Džons nodibināja jaunu ansambli White Tiger kopā ar bijušo Black Sabbath vokālistu Deividu Donato (David Donato).

2001. gadā viņš izdeva instrumentālās mūzikas albumu "Magic Bullet Theory".

Video: Kiss "Heaven''s On Fire":

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu