Ar smagām kājām un lēnām galvām (91)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Atstājot nogurušas un vairākās epizodēs pat paviršas komandas iespaidu, Latvijas hokeja valstsvienība pirmdienas vakarā Rīgā otrajā pārbaudes spēlē ar 1:3 kapitulēja Vācijas hokejistiem.

Salīdzinājumā ar abu komandu pirmo tikšanos, kad mūsējie sestdien ar 3:2 izcīnīja uzvaru pēcspēles "bullīšos", šoreiz mājinieki izskatījās lēnāki un pretiniekiem bieži zaudēja divcīņās gan laukuma vidū, gan jau īpaši pie apmalēm.

Uz vāciešu pirmajiem gūtajiem vārtiem otrā perioda sākumā atbilde gan atradās Viktoram Bļinovam, taču spēles galaiznākums drīzāk bija tuvāks rezultātam 1:4 vai 1:5 nekā 2:3...

Nākamo pārbaudes spēli Latvijas valstsvienība aizvadīs 13. aprīlī izbraukumā ar Somiju.

Latvijas un Vācijas otrajā pārbaudes mačā "sarkanbaltsarkano" vārtos stājās pieredzējušais Sergejs Naumovs un bija vēl vairākas izmaiņas, proti, spēlei netika pieteikti aizsargi Agris Saviels un Guntis Galviņš.

Kā informēja Znaroks, tad pret Savielu nekādu pretenziju viņam neesot un hokejists tiekot taupīts svarīgākām spēlēm. Saviela un Galviņa vietu sastāvā ieņēma divi citi aizsargi - komandas veterāns Atvars Tribuncovs un Jānis Andersons, kam izcīnīt vietu izlasē, visticamāk, būs ļoti sarežģīti.

...bet pirmā perioda astotajā minūtē ripa pēc Rankela metiena jau ir ielidojusi Latvijas izlases vārtos.
...bet pirmā perioda astotajā minūtē ripa pēc Rankela metiena jau ir ielidojusi Latvijas izlases vārtos. Foto: AFI

Tāpat kā pirmajā spēlē, laukuma saimnieku kombinācijām arī šoreiz svītru pārvilka ārkārtīgi neprecīzas piespēles un atsevišķos gadījumos arī neprasme tās uztvert. Vācieši spēlēja primitīvu, taču pietiekami efektīvu hokeju, un tas bija tika loģiski, ka pirmās trešdaļas 8. minūtē viesi atklāja spēles rezultātu.

Komandas kapteinis Svens Felskis Naumova vārtu pašā priekšā atrada nenosegtu Andrē Rankelu, kurš, saskāries ar pasīvu mūsu hokejistu pretdarbību, daudz nedomādams, iešāva ripu tīklā - 0:1.

Nedaudz vēlāk iniciatīvu uz mirkli gan pārtvēra mājinieki, tomēr tādas patiešām īstas vārtu gūšanas iespējas tā arī nespēja izveidot.

Otrā trešdaļa sākās ar noraidījumu mūsu komandā, toties pēc soda izciešanas drīz vien varēja uzgavilēt arī Rīgā un Latvijā. Pēc Aleksandra Jerofejeva un Ģirta Ankipāna piespēlēm, aci pret aci ar vāciešu vārtsargu Juriju Zifceru aizskrēja Bļinovs un pēc apspēlēšanas manevra aiz viesu vārtiem lika iedegties sarkanajai lampiņai - 1:1!

Visdūšīgāk pretiniekus pie apmalēm arī otrajā spēlē mīcīja Lauris Dārziņš (no labās), kā šajā gadījumā ar Janiku Seidenbergu.
Visdūšīgāk pretiniekus pie apmalēm arī otrajā spēlē mīcīja Lauris Dārziņš (no labās), kā šajā gadījumā ar Janiku Seidenbergu. Foto: AFI

Uz pozitīvas nots turpināt neizdevās, jo sekoja pēc kārtas vēl divi noraidījumi, un tikai Naumova meistarība glāba mūsu komandu no nepatikšanām. Tomēr Latvijas hokejisti aizsardzībā arī turpmāk darbojās pavirši un bezzobaini, tādējādi zaudējot otros vārtus. Perioda priekšpēdējā minūtē Latvijas izlases aizsargi Naumova vārtu priekšā "nepamanīja" Mihaelu Volfu, kas, absolūti netraucēts, saņēma precīzu piespēli un no paasa leņķa pārspēja Naumovu. Jāatzīst, ka arī mūsu vārtsargs šajā epizodē varēja nospēlēt labāk. 1:2.

Trešā trešdaļā iesākās tikpat bezcerīgi. Vācieši daudz vairāk meta pa Naumova vārtiem un neizmantoja vienu gandrīz 100% vārtu gūšanas iespēju. Vēl pēc mirkļa, pēc skaitliskā sastāva pārkāpuma un Rodrigo Laviņam grūžot pretinieku apmalē, uz 13 sekundēm mājinieki palika pat trijatā pret pieciem vāciešiem.

Šo grūto brīdi izdevās godam pārvarēt, un acīmredzami tas beidzot bija sapurinājis komandu. Trešajā periodā mājinieki demonstrēja šajā vakarā savu labāko hokeju. Bija gan saspēle, gan metieni pa vārtiem, tomēr ripa tajos neparko nebija iedabūjama. Cerībām izglābties treknu svītru 17. minūtē pārvilka aizsarga Krišjāņa Rēdliha kļūda. Savā zonā viņš atļāva sevi "apzagt" Džonam Tripam, kurš no tuvas distances trešoreiz pārspēja Naumovu.

Mirkli vēlāk mājiniekiem gan radās laba iespēja samazināt rezultāta starpību, tomēr ripa aizlidoja gar pašu vārtu stabu, turpretim brīdī, kad Naumova vietā laukumā jau bija izgājis sestais laukuma spēlētājs, viesiem pietrūka vien pāris sekunžu, lai gūtu arī ceturtos vārtus, - 1:3.

Metienu attiecība: Latvija - 17, Vācija - 46 (7:15, 3:17, 7:14).

Kā preses konferencē skaidroja mūsu komandas galvenais treneris Oļegs Znaroks, viss norit pēc plāna un nekas briesmīgs nav noticis.

Viktors Bļinovs (no kreisās) pēc mirkļa uzvarēs divcīņu ar Vācijas izlases vārtsargu.
Viktors Bļinovs (no kreisās) pēc mirkļa uzvarēs divcīņu ar Vācijas izlases vārtsargu. Foto: AFI

"Man nav pretenziju pret spēlētājiem pašatdeves un cīņasspara ziņā, taču neizskaidrojas un bērnišķīgas kļūdas neļāva cerēt uz savādāku iznākumu," preses konferencē savu viedokli izklāstīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Znaroks.

"Ne pārāk veiksmīgi nospēlējām skaitliskajā vairākumā, taču visi cīnījās līdz beigām. Kaut kas sanāca labāk, kaut kas sliktāk, taču nekas briesmīgs nav noticis. Mēs strādājam trīs reizes dienā, nogurums sakrājas un vienas dienas laikā ir ļoti grūti atjaunot spēkus. Viss rit pēc plāna, un pirms mačiem Slovākijā un Austrijā kondīcijas jau būs labākas," gaismu tuneļa galā saskatīja Znaroks.

Vācijas izlases galvenais treneris Ūve Krups: "Spēle aizritēja ļoti labā atmosfērā. Abas komandas bija pelnījušas uzvaras, bet mēs laikam saglabājām vairāk spēku nekā laukuma saimnieki. Mēs ļoti gribējām uzvarēt, visu maču aizvadījām ļoti uzmanīgi, kas arī kļuva par uzvaras galveno nosacījumu."

Uz 13. aprīļa pārbaudes spēli ar Somiju Latvijas izlases rindās dosies 22 spēlētāji, to skaitā arī pieredzējušais aizsargs Viktors Ignatjevs un pēc pasaules meistarsacīkstēm Rīgā par karjeras beigām jau paziņojušais Leonīds Tambijevs.

Latvijas izlasei paredzētas vēl pavisam četras pārbaudes spēles. 13. aprīlī Espo ar Somiju, 19. aprīlī Skaļicā ar Slovākiju, bet 21. aprīlī Vīnē ar Austriju. Pēdējo pārbaudes spēli Latvijas aizvadīs 24. aprīlī Rīgā ar Dāniju.

Pasaules meistarsacīkstēs Maskavā mūsu hokejisti spēlēs A grupā kopā ar Zviedrijas, Šveices un Itālijas izlasi. Pirmajā spēlē 28. aprīlī Latvijas valstsvienība mērosies spēkiem ar Šveici.

Latvijas nacionālās komandas sastāvs: vārtsargs - Sergejs Naumovs; aizsargi - Arvīds Reķis, Jānis Andersons, Aleksandrs Jerofejevs, Rodrigo Laviņš, Māris Jass, Krišjānis Rēdlihs, Oļegs Sorokins, Atvars Tribuncovs; uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Herberts Vasiļjevs, Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Guntis Džeriņš, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Aleksandrs Macijevskis, Viktors Bļinovs, Andris Džeriņš.

Komentāri (91)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu