Tūkstošiem lauksaimnieku Somijā protestē pret finansiālajām grūtībām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki tūkstoši somu lauksaimnieku piektdien Helsinkos rīko demonstrācijas, lai protestētu pret finansiālajām grūtībām, ko izraisījis cenu kritumus un Krievijas noteiktais embargo.

Vismaz 500 traktori tikuši izvietoti centrālajā Senāta laukumā, lauksaimniekiem piedaloties protesta akcijā, kuru organizē Somijas Centrālā lauksaimnieku un meža īpašnieku biedrība (MTK) un tās māsas organizācija SLC, vēsta Somijas sabiedriskā raidorganizācija «Yle».

Lauksaimnieki Somijas premjerministram Juham Sipilem un lauksaimniecības un vides ministram Kimo Tilikainenam nodevuši sarakstu ar viņu izteiktajām prasībām.

Šajā sarakstā ietverta prasība pēc pamatotām kompensācijām zaudējumiem, kurus tieši un netieši rada Krievijas noteiktais embargo, norāda MTK.

Sipile uzskata, ka Somijas iedzīvotāji var palīdzēt mazināt šo krīzi, vairāk ēdot iekšzemē izaudzēto produkciju, un pavēstīja, ka tiks aplūkotas iespējas valstij iegūt atbalstu no Eiropas Savienības (ES) ārkārtas fondiem.

Somijas lauksaimnieki norāda, ka viņi pērn piedzīvojuši pēdējos gados straujāko ienākumu kritumu, ko rada arī ES lauksaimniecības subsīdiju samazināšanās un aizkavētie subsīdiju maksājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu