Pirmā spēle, pirmie "bullīši", pirmā uzvara (47)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Uzvaru savā pirmajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta sestdien Rīgā izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas pēcspēles soda metienu sērijā ar 3:2 pārspēja Vācijas valstsvienību. Pēc šāda nolikuma spēles pirmoreiz risināsies arī pasaules meistarsacīkstēs, kas 27. aprīlī sāksies Maskavā.

Pēcspēles metienos Latvijai vārtus guva Mārtiņš Cipulis un Aleksejs Širokovs, bet Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis pēcspēles metienos netika pārspēts.

Pamatlaikā otrās trešdaļas vidū Florians Bušs izmantoja Latvijas izlases aizsarga Gunta Galviņa rupju kļūdu vairākumā un izgājienā guva pirmos vārtus spēlē. Četras minūtes vēlāk izlīdzinājumu Latvijai panāca Mārtiņš Cipulis, kurš vārtus vairākumā guva pēc teicamas valstsvienības debitanta Andra Džeriņa piespēles.

Pēdējā trešdaļā ceturtajā minūtē, izmantojot divu spēlētāju skaitlisko vairākumu, Aleksejs Širokovs vadībā izvirzīja Latviju, taču jau pēc trīs minūtēm Mihails Bakošs izlīdzināja rezultātu 2:2.

Pamatlaikā un papildlaikā vairs vārti netika gūti, tādējādi uzvarētājs tika noteikts pēcspēles metienos. Pirmajās divos abu komandu metienos vārtsargi netika pārspēti, bet trešajā metienu sērijā precīzs metiens padevās Cipulim. Pēc tam Masaļski nespēja pārspēt Džons Trips, bet Širokovs nekļūdījās un Latvija guva uzvaru.

"Domāju, ka spēle skatītājiem patika. Mums daudz kas vēl neizdodas, jo vairākas dienas treniņos uzmanību veltījām fiziskajai sagatavošanai, bet pie taktikas strādājam tikai divas dienas. Priecē, ka abus vārtus guvām vairākumā, bet sarūgtina, ka vairākumā pamanījāmies arī ielaist. Mēs tikai sākam gatavošanos un galvenais darbs vēl ir priekšā," pēc spēles teica Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Znaroks arī atklāja, ka nākamajā pārbaudes spēlē komandas sastāvā būs izmaiņas. "Visticamāk, spēlēs tie, kuri nupat ieradušies - aizsargi Atvars Tribuncovs, Viktors Ignatjevs, uzbrucējs Leonīds Tambijevs. Otrajā mačā vārtus, visticamāk, sargās Sergejs Naumovs."

Latvijas valstsvienības vadītājs arī piebilda, ka komandas uzdevums šajās spēlēs ir saspēlēties. "Mēs visi saprotam, ka pārbaudes spēlēs mērķis ir iespēlēt maiņas. Traumas nemaz nav vajadzīgas, turklāt arī rezultātu sevišķi vērā neņemam."

Vācijas izlases galvenais treneris Ūve Krups pēc spēles uzsvēra, ka abas komandas parādījušas atzīstamu sniegumu. "Abas komandas nospēlēja labi. Gan taktiskajā ziņā, gan fiziski pretinieki bija labi gatavi. Iepriecināja abu komandu individuālā meistarība. Gan mums, gan Latvijai bija iespējas uzvarēt pamatlaikā, bet vairāk palaimējās laukuma saimniekiem. Gribētu uzsvērt, ka daudziem mūsu hokejistiem šī bija debija valstsvienībā. Man ir prieks, ka viņi parādīja labu sniegumu."

9. aprīlī Rīgā abas komandas turpat "Arēna Rīga" aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli. Sākums 17.00.

Pēc mačiem ar Vāciju Latvijas izlase aizvadīs vēl četras pārbaudes spēles. 13. aprīlī Latvija izbraukumā Espo tiksies ar Somiju, 19. aprīlī viesos Skaļicā mērosies spēkiem ar Slovākiju, bet 21. aprīlī Vīnē spēkosies ar Austriju. Pēdējo pārbaudes spēli Latvijas izlase aizvadīs 24. aprīlī Rīgā ar Dāniju.

Kā zināms, Latvijas hokejisti pasaules čempionātā Maskavā spēlēs A grupā kopā ar Zviedrijas, Šveices un Itālijas izlasēm. Trīs pirmo vietu ieguvēji pēc apļa turnīra rezultātiem turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēm ar Vāciju: vārtsargi - Mārtiņš Raitums, Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis; aizsargi - Viktors Ignatjevs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Jānis Andersons, Aleksandrs Jerofejevs, Rodrigo Laviņš, Māris Jass, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Agris Saviels, Oļegs Sorokins, Atvars Tribuncovs; uzbrucēji - Ģirts Ankipāns, Herberts Vasiļjevs, Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Guntis Džeriņš, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Aleksandrs Macijevskis, Leonīds Tambijevs, Viktors Bļinovs, Andris Džeriņš.

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu