Ak, šī bērnības garša (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas materiāls

Kurš gan neatceras bērnības kārumus «riekstiņus» ar iebiezināto pienu, biezpiena bumbiņas un «skudru pūzni», kas lutina garšas kārpiņas. Diemžēl masu produkcija vairs nemaz nelīdzinās kādreiz tik iemīļotajām garšām, tādēļ mājražotāja Agita Kuzmenkova no Aizkraukles kopā ar ģimeni rada patiesi krāšņus un gardus konditorejas izstrādājumus, ievērojot labākās vecmāmiņu tradīcijas.

Laikā, kad cilvēks pastiprināti sāk domāt par savu veselību un uz sevi attiecināt teicienu

«tu esi tas, ko tu ēd»,

ir jāsāk rūpīgāk pētīt produktu sastāvu un to izcelsmi. Vairs nav vēlmes pēc margarīna, e-vielām, krāsvielām. Priekšplānā izvirzās ekoloģiski un dabiski produkti, lai pasargātu gan savu, gan savu tuvāko veselību. Protams, domājot par veselību, mēs negribam zaudēt tik brīnišķīgo iespēju našķoties, svinēt svētkus ar gardām tortēm un ļauties nostalģiskām garšas sajūtām. Tādēļ visa «AK Gardumi» produkcija tiek gatavota no dabīgām izejvielām, bez konservantiem, mākslīgiem garšas pastiprinātājiem un krāsvielām.

Toršu dizains tiek veidots tikai no dabīgām krāsvielām, konditore principiāli neizmanto mākslīgās krāsvielas, lai gan klients to mēdz vēlēties. «Vienmēr cenšamies atrast alternatīvu un iepriecināt savu klientu,» teic Agita.

Foto: reklāmas materiāls

«Ak, gardie riekstiņi!» ir gardums, ko gribas nosaukt par teju gardāko iespējamo našķi. Daudziem tā ir bērnības garša - baudot tos, mēs atgriežamies nebēdnīgajās atmiņās, kad cepumam, kas gatavots no īsta saldkrējuma sviesta un iebiezinātā piena, bija īpaša vērtība katra bērna acīs. Šodien mēs atgriežamies pie šīs garšas, bez konservantiem un ar pašu vārītu iebiezināto pienu, lai našķotos paši pie rīta kafijas un bērniem parādītu īstu gardumu burvību.

Visiem produktiem ir ļoti īss uzglabāšanas termiņš – maksimums viena nedēļa, jo tiek izmantotas tikai dabīgas sastāvdaļas.

Agitas un viņas palīgu misija ir nodrošināt dabīgus produktus svētkos un mirkļos, kad īpaši gribas sevi palutināt.

Foto: reklāmas materiāls

Šobrīd konditore savu darbību paplašina un piedāvā jaunu produktu sēriju ar jaunu nosaukumu «AK Gardumi», nodrošinot produkcijas piedāvājumu Rīgas un tās apkārtnes iedzīvotājiem, galvenokārt – riekstiņus, vafelītes, biezpiena bumbiņas, «skudru pūžņus», pīrādziņus, kā arī kūkas pēc iepriekšēja pasūtījuma. «AK Gardumi» gardēžiem piedāvā ekskluzīvu gardumu –

medus bumbas, kas Latvijā nekur citur nav pieejamas.

Šis gardums neatstāj vienaldzīgu nevienu, kas to ir nobaudījis. Populārākie izsaucieni par šo gardumu ir: «neprātīgi garšīgi!» «fantastiska garša»; «priecājos par šo gardumu kā par Ziemassvētku dāvanu» un tamlīdzīgi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu