Šorttrekists Puķītis sekmīgi sāk pasaules čempionātu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Latvijas vadošais šorttrekists Roberto Puķītis piektdien sekmīgi sāka pasaules čempionātu, kas notiek Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā, liecina organizatoru informācija.

1500 metros Puķītis bija otrais savā skrējienā pirmajā kārtā un kvalificējās pusfinālam. Priekšsacīkstēs 500 metros viņš skrējienā bija otrais, iekļuva pirmajā kārtā, kur bija trešais savā skrējienā, taču pēc konkurenta diskvalifikācijas tika pacelts uz otro vietu un iekļuva ceturtdaļfinālā. Arī 1000 metru priekšsacīkstēs Puķītis savā skrējienā bija otrais un iekļuva pirmajā kārtā, kas risināsies vēlāk piektdien.

Otrs Latvijas pārstāvis Roberts Zvejnieks pēc pirmajiem skrējieniem tālāk nekvalificējās. 500 metros viņš tika klasificēts 31. vietā, 1500 metros - 32. vietā un 1000 metros - 40. vietā.

Pagājušajā gadā Maskavā Puķītis ieņēma 15. vietu pasaules čempionātā kopvērtējumā, bet iegūtā septītā vieta 1000 metros ir 21 gadu vecā sportista līdz šim augstākā vieta starptautiskajās sacensībās atsevišķās distancēs.

18 gadus vecais Zvejnieks pagājušā gada pasaules junioru čempionātā kopvērtējumā ieņēma 19. vietu. Pieaugušo pasaules čempionātā viņš startē pirmo reizi.

Abi šorttrekisti ir Latvijas olimpiskās vienības ziemas sastāvā. Puķītis iekļauts A sastāvā, bet Zvejnieks - rezerves sastāvā.

Pasaules čempionāts ritēs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu