Ak šie privātīpašnieki!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Redakcija saņēma lasītāju repliku, ka nepieciešams ieviest kārtību zemes gabalā Liepājā, Raiņa ielā 47. Viņi ziņo, ka šeit kādreiz esošā divstāvu māja pieder privātpersonām, kuras atrodas nezin kur. Šā nama vairs nav, un tajā pašā laikā tas ir, jo tur pierakstīti īrnieki.

Taču, ja policija tos brīnumainā kārtā arī atradīs, tad neko palīdzēt vienalga nespēs. Ja nu vienīgi viņi pieprasīs sev mītni kaimiņu patvarīgi nojauktās vietā, kad tiem ievajadzējās ķieģeļus. Taču arī par nelikumīgu nojaukšanu nekādu aktu nav. Lietu sarežģī vēl arī tas, ka nams, kas kādreiz jau bija pārdots deviņdesmito gadu sākumā, pieder vienai personai, bet zeme – citai. Ir zināms, ka šo zemes gabalu apbūves vajadzībām gribēja iegādāties kaimiņu veikala īpašnieks, taču atļauju nesaņēma. Un gluži loģiski: zemi nevar nopirkt, jo pēc likuma pirmpirkuma tiesības uz to ir pagaisušajam būves īpašniekam. Protams, Komunālā pārvalde varētu novākt šeit palikušos būvgružus un rekultivēt visai nelielo teritoriju. Taču atrunu tur radīsies vairāk nekā vajadzīgs. Piemēram, kādēļ gan no pilsētas budžeta jāfinansē privātīpašniekus? Un arī atlikušo sasisto ķieģeļu izvešanu var kvalificēt kā zādzību. Kādēļ tad izrādīt iniciatīvu?

Diemžēl šādu piemēru var minēt daudz. Un šis nav pirmais gadījums, ka Pašvaldības policija cenšas, taču nevar atrast vainīgos. Namu pārvaldē "Jaunliepāja" apstiprināja, ka tai nav nekāda sakara ar Raiņa ielu 47. Nojaukt paredzēts arī daudzus pašvaldības pārvaldījumā esošos namus, taču šis process kavējas finansēšanas trūkuma vai arī privatizēto dzīvokļu dēļ, kaut gan tajos, iespējams, neviens arī nedzīvo. Nesenā pagātnē pasūtījumus grūstošo namu nojaukšanai izpildīja sabiedrība "Būvmehanizācija". Tad arī pilnīgi rekultivēja zemes gabalus. Taču izdevumi šādiem objektiem vienmēr jāieplāno pilsētas budžetā.

Īpašnieki, atsaucieties, nāciet pie kauna staba! Citādi vēl ilgi vajadzēs kūkot. Tuneļa galā pagaidām nekādu gaismu neredz!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu