Rīgas brīvostā kravu apgrozījums sarucis par apmēram 10%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas brīvostā kravu apgrozījums šogad samazinājies par apmēram 10%, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks.

«Ja pa dzelzceļu pārvadāto kravu apmērs ir samazinājies, tad arī ostā notiek tas pats, jo nav jau ko kraut. Kopumā ir par 10% mazāk. Tas ir diezgan nopietns rādītājs,» teica Ameriks.

Viņš norādīja, ka nākamajā Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomē Ministru prezidentam, satiksmes ministram un Latvijas lielo ostu vadītājiem būtu jāpārrunā savstarpējo koordināciju. «Mums jārēķinās, ka ceļam no Austrumiem uz Rietumiem šobrīd nav alternatīvu,» sacīja Ameriks, piebilstot, ka būtu jādomā vai nu par tarifu atvieglojumiem, vai arī par sadarbību ar Ķīnu, Indiju.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2015.gadā kopumā Rīga brīvostā pārkrāva 40,056 miljonus tonnu kravu, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2014.gadā.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra un arī apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu