One-77 iegūs jaudīgāko atmosfērisko motoru (44)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Visu laiku progresīvākais un dārgākais Aston Martin markas automobilis vienlaikus būs arī jaudīgākais sērijveida auto uz planētas, kam uzstādīts atmosfēriskais dzinējs.

Pasaule ir redzējusi automašīnas ar 1000, 1200 vai pat vairāk zirgspēkiem, taču tie visi ir motori ar turbīnu vai mehānisko kompresoru, turklāt nereti ir tūninga kantora izstrādājums.

Turpretim Aston Martin nupat kļuvis par autoražotāju, kas piedāvā jaudīgāko sērijveidā izgatavoto atmosfērisko motoru. Tā ir 7,3 litru V12 spēkstacija, kas bez jebkādām mākslīgās elpināšanas ierīcēm attīsta 761 ZS un 750 Nm. Detalizētākas tehniskās informācijas pagaidām nav.

Pats auto vizuāli kopš pirmajiem prototipiem, patiesībā pat kopš pirmajām skicēm, nav mainījies - tā dizainā aizvien skaidri ir saredzamas moderno Aston Martin raksturīgākās līnijas un proporcijas, un tās lieliski noslēpj faktu, ka One-77 ir īpašs auto, kurā uzņēmuma inženieri ieguldījuši visas 97 gadu garumā iekrātās zināšanas.

Tas arī ļaus automobilim uzlikt 1,2 miljonu sterliņu mārciņu cenu, taču par to neviens nerunā un šā auto gadījumā tai arī nav nozīmes.

P.S. Video sadaļā Aston Martin bosa Ulriha Beza un dizaina nodaļas direktora Mareka Reihmana pārdomas un secinājumi par One-77. Tomēr, lai cik interesants būtu abu vīru stāstītais par līnijām un vēsturisko mantojumu, galvenais šajā video ir skaņu celiņš, kurā var sadzirdēt visjaudīgākā sērijveidā ražotā atmosfēriskā motora dziesmu.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu