Uz sanāksmi pulcēsies Kalnietes un Kristovska atbalstītāji (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien uz pirmo sanāksmi pulcēsies Saeimas deputātes Sandras Kalnietes un Eiropas parlamenta deputāta Ģirta Valda Kristovska atbalstītāji, kuri apspriedīs jaunas demokrātiski patriotiskas partijas veidošanu.

Sanāksmes darba kārtībā paredzētas Kalnietes un Kristovska uzrunas, manifesta pamatideju raksturojums un ieskicējums demokrātisko patriotu programmā.

Kalniete iepazīstinās ar jaunveidojamās partijas uzbūvi, bet Saeimas deputāte Ilma Čepāne ar partijas statūtu un ētikas kodeksu projektu.

Pasākumā arī paredzētas diskusijas par partijas dibināšanas kongresu.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas Kalniete un Kristovskis iepazīstināja sabiedrību ar memorandu, kas būs jaunveidojamās partijas pamatā, un tā parakstītājiem, bet šodien būs pirmā reize, kad jaunveidojamās partijas atbalstītāji un memoranda parakstītāji varēs satikties un diskutēt.

Jaunveidojamās partijas manifestā visi Latvijas patrioti tiek aicināti "kopīgam darbam" - "varas un sabiedrības uzticības atjaunošanai, atbildīgai līdzdalībai savas valsts nākotnes veidošanā".

Kā galvenās jaunā politiskā spēkā politiskās vērtības manifestā minētas demokrātija, patriotisms, stingra nacionālo interešu aizstāvība, valsts un tautas līdzsvarota un ilgtspējīga attīstība. Tāpat jaunais politiskais spēks balstīsies uz "apliecinošu patriotismu", "līdzsvarotu attīstību", "ilgtspēju", "cilvēciskajām pamatvērtībām".

"Latvijai ir vajadzīgs politisks spēks, kas pārstāv ierindas pilsoņus. Cilvēkus, kuri par godīgi nopelnītiem līdzekļiem izglīto savus bērnus. Darbiniekus un uzņēmējus, kas ar samaksātajiem nodokļiem ļauj iegūt labu izglītību, nodrošināt veselības aprūpi un sabiedriskos pakalpojumus. Latvijai ir vajadzīga darītāju partija," teikts manifestā.

Manifestā arī norādīts, ka Latvijā ir nepieciešama "novados sakņota partija". "Mēs esam par Latvijas līdzsvarotu attīstību. Par novadu vienlīdzīgām izaugsmes iespējām, mērķtiecīgi pārdomātu pārvaldību, ikviena novada izkoptu savpatnību, pilsoņu iesakņotību dzimtajā vietā."

Jaunveidojamās parijas manifestā norādīts, ka tā iestājas par brīvu un godīgu konkurenci uzņēmējdarbībā, par eksportspējīgu ražošanu ar augstu pievienoto vērtību, par ikvienam pieejamu izglītību mūža garumā, par finansiālo atbildīgumu un līdzsvarotu budžetu, par mēreniem, taisnīgiem, vienādiem ienākumu nodokļiem un par cilvēka cieņu nepazemojošām pensijām.

Manifestu parakstījuši bijušais Satversmes tiesas vadītājs Aivars Endziņš, valodniece Dzintra Hirša, profesore Janīna Kursīte, kordiriģents Arvīds Platpers, dzejniece Anna Rancāne, mūziķis Aigars Runčis, atvaļinātais ASV armijas pulkvedis Arnolds Ruperts, komponists Pēteris Vasks, rakstniece Anna Žīgure, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Māris Buiķis, uzņēmējs Ilmārs Dambe, Rīgas domnieks Dainis Stalts, Eiropas Parlamenta deputāti Inese Vaidere, Guntars Krasts un Kristovskis.

Manifesta parakstītāju vidū ir arī vairāki Saeimas deputāti - Ilma Čepāne, Ina Druviete, Gunārs Laicāns, Anna Seile un Kārlis Šadurskis.

Tāpat manifestu parakstījuši Staiceles pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis, Apes pilsētas domes priekšsēdētāja Astrīda Harju, Saldus pilsētas domes priekšsēdētājs Didzis Konuševskise, Dobeles pilsētas domes deputāte Inese Didže, Rūjienas pilsētas domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, Strenču pilsētas domes priekšsēdētāja Velga Graumane, Garkalnes domes priekšsēdētāja vietniece Elga Liepiņa, Bauskas rajona padomes priekšsēdētājs Aivars Okmanis, Aronas pagasta padomes priekšsēdētājs Andrejs Piekalns, Nautrēnu pagasta padomes priekšsēdētāja Līvija Plavinska, Kokneses pagasta padomes priekšsēdētāja vietnieks Māris Reinbergs, Sidrabenes pagasta padomes priekšsēdētājs Jānis Vīgants, Limbažu pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Žūriņš un Cēsu pilsētas domes deputāts Raitis Sijāts.

Manifestu parakstījuši arī juriste Kristīne Drēviņa, doktorants Andis Geižāns, SIA "Baltic Logistic Group" valdes priekšsēdētājs Liepājā Andris Grīnis, students Oless Hristenko, jurists Rolands Irklis, students Raimonds Kairovs, uzņēmējs Kārlis Kamradzis, uzņēmējs Oļegs Kukainis, ģimenes ārste Alojā Gunta Kundrāte, etnogrāfiskā ansambļa "Suitu sievas" vadītāja Ilga Leimane, agronoms Burtniekos Andrejs Lucāns, uzņēmējs Aivars Meija, inženieris Andrejs Muzikants, zemnieku saimniecības "Uplejas" īpašnieks Piebalgā Aivars Ontužāns, Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesors Uldis Osītis, kordiriģents Arvīds Platpers, SIA "Enkurs" valdes priekšsēdētājs Salacgrīvā Uldis Pusilds, uzņēmējs Marģeris Rava, pedagoģijas zinātņu doktore "Grand Rapid" ASV Līga Ruperte, arhitekte Maija Sinka, uzņēmējs Intars Sondars, politologs Didzis Šmits, Smiltenes centra vidusskolas direktore Ilze Vergina, ārsts Rēzeknē Juris Vidiņš un sociālā darbiniece Ilze Viņķele.

Pavisam memorandu parakstījuši ap 60 atbalstītāju, no kuriem 28 nekad nav bijuši kādas politiskās partijas biedri.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu