"Bītlus" vēl nevarēs lejupielādēt (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ierakstu kompānija "EMI" un "iTunes" īpašnieks "Apple" turpina duļķot ūdeni.

Izrādās, ka abu firmu pirmdien rīkotajā preses konferencē dotais mājiens par "bītlu" kataloga nodošanu digitālai lejupielādei neatbilst patiesībai, toties no nākamā mēneša "EMI" padarīs pieejamus savu mākslinieku ierakstus "iTunes" servisā bez "Digital Right Management" aizsardzības.

Šī tehnoloģija iepriekš ierobežoja "iTunes" iegādāto skaņdarbu kopēšanu – tos varēja klausīties tikai "iPod" atskaņotājā vai pārrakstīt kompaktdiskā. Turpmāk "EMI" mākslinieku, tostarp Robija Viljamsa, Kailijas Minogas un Lilijas Allenas dziesmas būs iespējams atskaņot dažādos digitālajos atskaņotājos, turklāt piedāvātās dziesmas būs ar augstāku skaņas kvalitāti.

Par katru skaņdarbu līdzšinējo 79 pensu vietā būs jāmaksā 99 pensi, bet agrāk iegādātās dziesmas būs iespējams pārveidot no "Digital Right Management" brīvā versijā, piemaksājot cenas starpību. Joprojām būs pieejamas arī 79 pensu dziesmu versijas, bet ierakstu kompānija cer, ka lietotāji dos priekšroku dārgākām, bet labākas kvalitātes un plašāk izmantojamām lejupielādēm. Savukārt "Apple" vadība ir pārliecināta, ka "EMI" piemēram sekos arī citas lielākās ierakstu kompānijas. Iegādājoties pilnus "EMI" izdotos albumus, cena netiks mainīta, bet no 1. maija tie būs bez "Digital Right Management" aizsardzības.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu