Kalnietei un Šadurskim atņem daļu deputāta algas (74)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Saeimas prezidijs neattaisnoja Saeimas 6.marta sēdes kavējumu diviem Saeimas deputātiem - Sandrai Kalnietei un Kārlim Šadurskim. Deputātiem par neattaisnoto kavējumu saskaņā ar Saeimas kārtības rulli atvilks 20% no amata algas jeb aptuveni 200 latus.

Minētajā dienā abi deputāti gan piedalījās Saeimas darbā, taču ātrāk atstāja Saeimas plenārsēdi, lai dotos uz preses konferenci, kurā sabiedrība tika iepazīstināta ar Kalnietes un Eiropas Parlamenta deputāta Ģirta Valda Kristovska jaunveidojamās partijas memoranda parakstītājiem.

Šis ir pirmais precedents 9.Saeimas laikā, kad deputātiem par kavējumu ietur daļu no amata algas.

Kā jau ziņots, no partijas "Jaunais laiks" aizgājusī Kalniete kopā ar apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK bijušo biedru Kristovski veido jaunu politisku spēku.

Jaunveidojamās partijas manifestu parakstījuši bijušais Satversmes tiesas vadītājs Aivars Endziņš, valodniece Dzintra Hirša, profesore Janīna Kursīte, kordiriģents Arvīds Platpers, dzejniece Anna Rancāne, mūziķis Aigars Runčis, atvaļinātais ASV armijas pulkvedis Arnolds Ruperts, komponists Pēteris Vasks, rakstniece Anna Žīgure, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Māris Buiķis, uzņēmējs Ilmārs Dambe, Rīgas domnieks Dainis Stalts, Eiropas Parlamenta deputāti Inese Vaidere, Guntars Krasts un Kristovskis.

Manifesta parakstītāju vidū ir arī vairāki Saeimas deputāti - Ilma Čepāne, Ina Druviete, Gunārs Laicāns, Anna Seile un Šadurskis.

Pavisam memorandu parakstījuši ap 60 atbalstītāju, no kuriem 28 nekad nav bijuši kādā politiskā partijā.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu