Video stāsti: BMW M tradīciju aizsācējs - M1

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1970. gadā kompānija BMW noslēdza vienošanos ar itāļu sporta auto ražotni Lamborghini par sacensībām paredzēta auto ielas versijas būvniecību. Tomēr šis projekts savstarpēju konfliktu dēļ tika pārtraukts un BMW radīja M1 pašu spēkiem. Ražošanā šis auto atradās no 1978. līdz 1981. gadam, kopumā tika saražoti vien 453 šādi spēkrati, tādējādi padarot M1 par visretāk sastopamo BMW modeli pasaulē, un mūsdienās tā cena pārsniedz 600000 eiro atzīmi. Tas bija pirmais BMW ar vidū novietotu dzinēju, kā arī pirmais, kura nosaukumā tika izmantots maģiskais «M» burts.

BMW art car projekta ietvaros šo auto kā «audeklu» izmantoja pasaules slavenais popārta mākslinieks Endijs Vorhols, turklāt šis auto savos pirmsākumos tika izmantots kā pilnvērtīgs sporta auto. 1979. gadā tas piedalījās leģendārajās Lemānas 24 stundu sacensībās. Mūsdienās šo auto iespējams apskatīt BMW muzejā Minhenē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu