"Ventspils" futbolisti arī atbildes mačā pieveic Didelanžas F91 (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo trīs sezonu Latvijas futbola čempionāta - "LMT Virslīgas" - čempionvienība "Ventspils" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē ar rezultātu 3:1 (1:1) izbraukumā pieveica Luksemburgas spēcīgāko klubu Didelanžas F91, iekļūstot nākamajā kārtā.

Mača rezultātu 15.minūtē atklāja F91 komandas futbolists Daniels da Mota, bet 27.minūtē Vits Rimkus panāca izlīdzinājumu. Spēles 57.minūtē Andrejs Butriks jau vadībā izvirzīja ventspilniekus, bet astoņas minūtes vēlāk savus pirmos vārtus "Ventspils" komandas rindās guva Pāvels Mihadjuks, panākot rezultātu 3:1.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā spēlē "Ventspils" bija pārāka ar rezultātu 3:0. Līdz ar to divu spēļu summā ventspilnieki triumfēja ar 6:1.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešajā kārtā "Ventspils" komanda spēkosies ar Baltkrievijas vienību Borisovas BATE, kas divu spēļu summā ar 4:0 pieveica "Makedonija" komandu.

Aizvadītajā sezonā klubs BATE iekļuva UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, kļūstot par pirmo Baltkrievijas komandu, kurai šāds sasniegums ir izdevies. Grupu turnīrā BATE spēlēja diezgan sekmīgi, aizvadot līdzīgas spēles pret tādiem pazīstamiem Eiropas klubiem kā Turīnas "Juventus", Madrides "Real" un arī Sanktpēterburgas "Zeņit".

UEFA čempionu līgas trešās kvalifikācijas kārtas pirmās spēles paredzēts aizvadīt 28. un 29.jūlijā, bet atbildes spēles notiks 4. un 5.augustā.

Komandas, kas zaudēs UEFA Čempionu līgas trešajā kārtā, garantēs sev dalību UEFA Eiropas kausa kvalifikācijas trešajā kārtā, līdz ar to ventspilniekiem Eirokausos šosezon ir garantētas vēl vismaz četras spēles. Savukārt, ja Latvijas čempionvienība pārvarēs Čempionu līgas trešo kvalifikācijas kārtu, tad komandai būs garantēta iekļūšana grupu turnīrā - ceturtās kārtas uzvarētāji spēlēs UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā, bet zaudētāji Eiropas līgas grupu turnīrā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu