Top10 visu laiku labākās kaverversijas (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunā raidorganizācijas BBC aptaujā noskaidrota labākā kaverversija. Balsot varēja par 50 dīdžeju izvēlētām dziesmām. Lūk, kā izskatās šis top 10.

 
Foto: Publicitātes foto

10. Whitney Houston «I Will Always Love You»

Nu jau nelaiķes popdīvas Vitnijas Hjūstones slavenās balādes «I Will Always Love You» oriģināla autore ir kantri mūzikas dziedātāja Dollija Pārtone (Dolly Parton), taču tieši Hjūstones versija šo dziesmu pacēla jaunā līmenī. Lieki piebilst, ka Pārtone ar autortiesībām nopelnījusi ļoti pieklājīgu summu.

Oriģinālā dziesma ierakstīta 1973. gadā, taču nav uzreiz nesusi Pārtonei lielus panākumus. 1992. gadā Hjūstone ierakstīja savu dziesmas versiju, un tā tika iekļauta romantiskā trillera «Bodyguard» («Miesassargs») skaņu celiņā.

Par to uzzināja visa pasaule.

 
Foto: Publicitātes foto

9. Muse «Feeling Good»

«Feeling Good» autori - Entonijs Ņūlijs un Leslijs Brikjūzs šo dziesmu sākotnēji radījuši mūzikla «The Roar of the Greasepaint – The Smell of the Crowd» vajadzībām. Dziesma pirmo reizi izpildīta tālajā 1964. gadā. Gadu vēlāk to ieskaņoja Nina Simone, un dziesma kļuva par klasiku.

 
Foto: Publicitātes foto

8. Sinead O'Connor «Nothing Compares 2 U»

Šo dziesmu mūzikas hameleons Prinss astoņdesmito gadu vidū sacerēja savam blakusprojektam - grupai «The Family».

 
Foto: Publicitātes foto

7. Joe Cocker «With A Little Help From My Friends»

Šo dziesmu sacerējuši Bītli - Pols Makartnijs un Džons Lenons, un tā iekļauta 1967. gada albumā «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band». 1968. gadā to īpaši populāru padarīja raupjais Džo Kokera dziedājums.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

6. Soft Cell «Tainted Love»

Pirms 80. gadu sākumā šī dziesma kļuva par sintpopa apvienības «Soft Cell» supergrāvēju, to sešdesmitajos gados ierakstīja vairāki soulmūzikas mākslinieki. Tās autors ir amerikāņu grupas «The Four Preps» mūziķis Eds Kobs (Ed Cobb), un dziesmas sākotnējo versiju ieskaņoja Glorija Džonsa 1964. gadā.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

5. Jeff Buckley «Hallelujah»

Šī sākotnēji ir Kanādas trubadūra Leonarda Koena (Leonard Cohen) dziesma, kas izdota 1984. gada platē «Various Positions».

 
Foto: Publicitātes foto

4. Jimi Hendrix «All Along The Watchtower»

Šo dziesmu sacerējis Bobs Dilans.

 
Foto: Publicitātes foto

3. The Stranglers «Walk On By»

Viens no topa pārsteigumiem - panku «The Stranglers» interpretācija par Dionnas Vorvikas soulmūzikas hitu «Walk On By».

 
Foto: Publicitātes foto

2. Johnny Cash «Hurt»

Otrajā vietā šajā aptaujā ierindojusies Džonija Keša kaverversija grupas «Nine Inch Nails» dziesmai «Hurt», kuru oriģinālā versijā vēl nesen varējām dzirdēt Rīgā.

 
Foto: Publicitātes foto

1. Pet Shop Boys «Always On My Mind»

Par visu laiku labāko kaverversiju atzīts «Pet Shop Boys» hits «Always On My Mind». Dziesma iznāca 1987. gada nogalē. Tā pirmoreiz tika izdota kā kantrimūzikas dziesma, ko 1972. gadā izpildīja dziedātājas Gvena Makreja un Brenda Lī, bet vēlāk sekoja tādu mūziķu kā Elvisa Preslija, Džona Veslija Railza un Villija Nelsona dziesmas versijas.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu