Kleptons vāks naudu klīnikai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūziķis Ēriks Kleptons kopā ar vairāk nekā duci domubiedru blūzā un rokā arī šogad sarīkos koncertu Krosroudas rehabilitācijas klīnikas atbalstam.

Kopā ar ģitāras virtuozu uz skatuves būs redzams B. B. Kings, Šerila Krova un citi savā jomā zināmi mākslinieki. "Daži no iecerētajiem ir piekrituši dalībai, daži vēl ne – daļu no sastāva noteiks sagadīšanās," mierīgo attieksmi pret pasākuma plānošanu intervijā BBC skaidro Ē. Kleptons.

Krosroudas klīnikā 24 stundas uzturējās un ārstēties mēģināja arī dziedātāja Britnija Spīrsa, tomēr ārstēšanās kursu viņa beigu galā izgāja alkohola un narkotiku rehabilitācijas centrā Kalifornijā. Komentāri par to, vai arī Britnija varētu piedalīties labdarības koncertā, sniegti netiek.

Krosroudas klīnika piedāvā ne tikai atbrīvošanos no dažādām atkarībām, bet arī kopienas izglītības programmu un rehabilitācijas pakalpojumus bijušajiem deklasētajiem elementiem. Intervijā AP Ē. Kleptons atklāja, ka rehabilitācijas klīnikas izveidošana viņam kā bijušajam atkarīgajam ir būtiska. "Es neesmu dzēris diezgan ilgu laiku un tas ir pilnībā pārvērtis manu dzīvi. Šo vēstījumu es vēlos nodot arī citiem," saka ģitārists.

Vasarā paredzētais labdarības koncerts ir pēc skaita jau otrais, ko Ē. Kleptons rīko klīnikas atbalstam. Pirmais šāda veida pasākums notika Dalasā 2004. gadā, un tanī mūziķis spēlēja savus klasiskos gabalus kopā ar Karlosu Santanu, Džo Velšu un Dž. Dž. Keilu. Trīs dienas ilgā pasākuma programmā bija iekļauti arī ģitārspēles meistarklases, kā arī Kleptona un viņa draugu ģitāru izstāde. Daļa no tām vēlāk tika pārdotas, un vienai no Ē. Kleptona ģitārām cena sasniedza rekordsummu – 959 500 ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu