Roņu salas lācis slepkavo Zviedrijā (52)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mīklaini pazudušais Roņu salas lācis vēl mīklainākā kārtā parādījies Zviedrijā, kur tas veicis vairākus brutālus uzbrukumus vietējo zemnieku fermām, īpašu interesi izrādot par strausu audzētavām.

Zviedrijā savvaļā dzīvo vairāki tūkstoši brūno lāču, taču viņi pārsvarā mitinās valsts ziemeļos. Tāpēc lāča parādīšanās valsts dienvidos netālu no Stokholmas radījusi aizdomas, ka tas varētu būt slavenais Roņu salas lācis.

Jau ziņots, ka Roņu salas lācis izrādījies aktīvs un izveicīgs ceļotājs. Pagājušā gada aprīlī zvērs uz ledus gabala aizairējās līdz Roņu salai, papildinot vasaras tūristu rindas saliņā. Sākoties vēsākam laikam, lācis nozuda no salas, izraisot minējumus, ka viņš, tāpat kā visi tūristi, devies uz dienvidiem, šajā gadījumā uz Kurzemi.

Pēc pārlaistās ziemas Dundagas mežos lācis acīmredzot devies tālāk ceļā. Pagaidām gan nav skaidrs, kā dzīvnieks varētu būt nokļuvis Zviedrijā.

Tiek izskatīta iespēja, ka izveicīgais lācis nakts aizsegā uzlavījies uz prāmja Ventspils-Stokholma, tāpēc īpaši tiek pētīti videonovēršanas kameru uzņemtie materiāli Ventspils pasažieru ostā.

Zviedrijā lācis veicis reidu Rūslāgenes-Nēsobi strausu fermā, kur sarīkojis pamatīgu kautiņu ar milzīgajiem putniem, divus no tiem piebeidzot.

Zviedru vides eksperti kontaktējušies ar Igaunijas un Latvijas pārstāvjiem, lai konsultētos par nenotveramā lāča rakstura īpašībām un uzzinātu, ko no zvēra var sagaidīt.

Zviedru eksperti domā, ka lācis varbūt dosies uz ziemeļiem, lai pievienotos citiem saviem sugas brāļiem.

Tajā pašā laikā Norvēģijas robežsargi sākuši pastiprināt Norvēģijas-Zviedrijas robežu, baidoties par iespējamajiem lāča plāniem attiecībā uz norvēģu lašu audzētavām.

Komentāri (52)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu