Pīrants sadabūjis Ls 40 000 un palaists brīvībā (47)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants, kurš apsūdzēts par 5000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē, pagājušajā piektdienā iznācis no Centrālcietuma.

Īsā laikā atrod Ls 40 000

Pīranta advokāts Lauris Matisāns gan nevēlējās komentēt, kur viņa klients tik īsā laikā atradis 40 tūkstošus latu lielo drošības naudu, kas bija par pamatu Pīranta atbrīvošanai.

Lai arī Jūrmalas tiesa pagājušajā otrdienā nolēma Pīrantam apcietinājumu aizstāt ar 40 tūkstošu latu lielu drošības naudu, atbrīvošana no Centrālcietuma gan varēja notikt tikai tad, kad nauda tika ieskaitīta valsts kontā.

Pīrants Centrālcietumā atradās kopš maija beigām.

Nevar izbraukt no valsts

Jau ziņots, ka Pīrantam bez drošības naudas piemērots arī prokurores prasītais drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts. Pārējos prokurores Veltas Zaļūksnes pieteiktos drošības līdzekļus tiesa noraidīja.

Zaļūksne nebija iebildusi pret apcietinājuma atcelšanu, taču bija lūgusi Pīrantam piemērot aizliegumu tuvoties Raimondam Munkevicam un lieciniecei Iveta Blauai. Aizliegumu tuvoties Munkevicam viņa pamatoja ar to, ka abi apsūdzētie bija izmantojuši iespējas neliecināt, līdz ar to nevar izslēgt, ka abi var tiesā sniedzamās liecības saskaņot. Savukārt aizliegums tuvoties Blauai pamatots ar to, ka Pīrants varētu ietekmēt šo liecinieci.

Pīrants Centrālcietumā atradās kopš 20.maija, kad viņu un toreizējo Jūrmalas mēru Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas") aizturēja par 5000 latu kukuļa došanu saistībā ar Jūrmalas mēra neuzticības balsojumu 20.maijā plānotajā domes sēdē.

Apsūdzēts kukuļdošanā

Munkevicam lietā apsūdzība uzrādīta par kukuļdošanu valsts amatpersonai personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Šāda apsūdzība uzrādīta arī toreizējam Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Pēc prokuratūras uzskata, amatpersonas mēģināja nodrošināt labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot 5000 latu un amatu Jūrmalas pilsētas domes deputātei Ivetai Blauai ("Jaunais laiks").

Kukulis piedāvāts, mēģinot panākt, lai kukuļdevēja interesēs domes sēdē nodrošinātu labvēlīgu rezultātu mēra uzticības balsojumā.

Munkevicu tiesa augusta sākumā no apcietinājuma atbrīvoja pret 50 tūkstošu latu lielu drošības naudu, un viņš atgriezās domes deputāta amatā.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu