Fināla elpa un pilna telpa Edmontonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Kanādas komanda Edmontonas "Oilers" šorīt agri pēc Latvijas laika turpināja uzvaras gājienu Stenlija kausa izcīņā, un no iekļūšanas finālā tagad to šķir pēdējais solis. Pusfinālā trešajā spēlē "Oilers" sīvā cīņā savā laukumā pārspēja "Mighty Ducks" un sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā jau ar 3-0!

Kā zināms, no rezultāta 0-3 šajā Stenlija kausa izcīņā nevienai no komandām vēl atspēlēties nav izdevies, un tas nav pārsteidzoši, jo visā Stenlija vēsturē ir fiksēti tikai divi tādi gadījumi.

Pārpildīto "Rexall Place" arēnas tribīņu priekšā "naftinieki" šorīt ar 5:4 apspēlēja Anaheimas "Mighty Ducks", un šajā "play off" turnīrā tas bija jau septītais (!) komandas panākums pēc kārtas.

Ja 25. maijā turpat Edmontonā izdosies uzvarēt arī sērijas ceturtajā spēlē, tad pirmoreiz kopš 1990. gada, kad komanda izcīnīja Stenlija kausu, "Oilers" atkal spēlēs pasaules prestižākā hokeja turnīra finālā.

Svētki Edmontonas pilsētā turpinās - "Rexall Place" arēna ir pārpildīta jau septītajā spēlē pēc kārtas.
Svētki Edmontonas pilsētā turpinās - "Rexall Place" arēna ir pārpildīta jau septītajā spēlē pēc kārtas. Foto: EPA/AFI

Sērijas trešās spēles gaita "naftiniekiem" sākotnēji izdevās lieliska. Pirmā perioda 14. minūtē Tobijs Petersens atklāja spēles rezultātu, bet trešā trešdaļas sākumā - divu minūšu un 21 sekundes laikā - Maikls Peka, Stīvs Staioss un Kriss Prongers guva vēl trīs (!) vārtus un panāca jau iespaidīgo 4:0.

Tomēr "varenās pīles" nav gluži ar pliku roku ņemamas, un to apliecināja arī uz ledus. Jau perioda astotajā minūtē pirmos vārtus guva Šīns O''Donels, 10. minūtē Tēmu Selane vēlreiz pārspēja Dveinu Rolosonu, bet 12. minūtē rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Kriss Kunics - 4:3.

Par laimi mājiniekiem, trīs minūtes vēlāk Fernando Pisani iemeta piekto ripu Iļjas Brizgalova sargātajos vārtos, un vienīgais, ko atlikušajā laikā vēl paspēja viesi, - Selanē 19. minūtē guva savus otros vārtus un vēlreiz samazināja rezultātu līdz minimumam - 5:4...

Rolosons vārtos atkal bija pārāks par Brizgalovu - 34 atvairīti metieni no 38, kamēr krievam tikai 17/22.

Kanāda tagad ar vislielāko nepacietību gaida 25. maiju, kad naftas pārstrādes uzņēmuma komanda ceturto reizi tiksies ar putnkopības paraugvienību no Kalifornijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu