Brunch - augstākās sabiedrības maltīte

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kas tad īsti ir brunch (latviski izrunājot «brančs»)? Kā pats vārds norāda, tā ir kombinācija starp brokastīm un pusdienām (breakfast + lunch = brunch). Tas sākas vēlāk kā ierastais brokastlaiks, un var turpināties līdz pat trijiem pēcpusdienā.

Šī ēdienreize aizsākās Anglijas aristokrātijas namos 19. gadsimta beigās, parasti nedēļas nogalēs, kad agrās brokastis pēc ballēm iepriekšējā dienā neatbilda dzīvesveidam. Tradicionāli ēdienus pasniedza bufetes formā, jo neviens nevarēja paredzēt, cikos kungiem labpatiks nākt uz savām brokastīm-pusdienām. Savas popularitātes virsotni brunch piedzīvoja 20. gadsimta 30. gados Art Deco un Great Gatsby ēras pilnziedā Amerikā. Kādi ēdieni un dzērieni tradicionāli veido brunch ēdienkarti?

nordicstar.info

Vispirmām kārtām klasiskā mimoza – šampānieša un apelsīnu sulas kokteilis – būs tas, ko Jums piedāvās katra sevi cienoša branča servisa vieta.

Arī bez kafijas un tējas, neatkarīgi no valsts, šajā ēdienreizē neiztikt. Ēdienu klāsts uz galda brunch laikā gan ir atkarīgs no tā, kurā pasaules malā Jūs atrodaties. Nemainīga ir tikai viena vērtība – olas un olu ēdieni vienmēr būs plaši un dažādi pārstāvēti. Atkarībā no vietējo brančotāju vēlmēm, tās var būt gan olas Benedikta gaumē, gan dažādas omletes, kā arī klasiska vai radoša pieeja tradicionālajām brokastu olu receptēm.

Bez olu ēdieniem piedāvājumā vienmēr būs arī gandrīz visi citi klasiskie brokastu ēdieni – dažāda veida maizes un konditoreja, vafeles, pankūkas, augļi, dārzeņi, sieri un gaļas. Ēdieni, kas tiek piedāvāti ārpus klasikas, jau ir katra šefpavāra rokās – šis galda papildinājums ir atkarīgs tikai no viņa fantāzijas, vietējām ēšanas tradīcijām un viesu vēlmēm. Tāpēc tad, kad dodaties vēlajās brokastīs jeb brančā, vienmēr pieļaujiet iespēju, ka restorāns pārsteigs Jūs ar kaut ko pilnīgi negaidītu – izbaudiet to!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu