Pasaules 50 labāko restorānu apbalvojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tieši tāpat kā ASV ir Kino akadēmija, kura izsniedz Oskara apbalvojumus, arī restorānu pasaulei ir sava akadēmija, kura katru gadu pasludina pasaules 50 labākos restorānus, pasaulē labāko šefpavāri sievieti, kā arī citas restorānu pasaulei nozīmīgas nominācijas un balvas.

Šo visas pasaules restorāniem nozīmīgo sarakstu izsludina katru gadu 1. jūnijā, un apbalvojumu pasniedz svinīgā ceremonijā Londonas Ģildes zālē. Tieši tāpat kā ASV ir Kino akadēmija, kura izsniedz Oskara apbalvojumus, arīrestorānu pasaulei ir sava akadēmija, kura katru gadu pasludina pasaules 50 labākos restorānus, pasaulē labāko šefpavāri sievieti, kā arī citas restorānu pasaulei nozīmīgas nominācijas un balvas.

nordicstar.info

Akadēmija sastāv no aptuveni 1000 biedriem, kuru locekļi ir restorānu industrijas pārstāvji – šefpavāri, ēdiena žurnālisti un rakstnieki, kā arī citi ar restorāniem saistīti profesionāļi –, kas restorānu vidū padara šo par vienu no nozīmīgākajām atzinībām pasaulē.

Akadēmijas locekļi iedalās 27 reģionos un katru gadu izvērtē vismaz 7 restorānus gan savā reģionā, gan arī ārpus tā. Jebkurš pasaules restorāns var pretendēt uz iekļūšanu šajā sarakstā, un tam nav obligāti jābūt iepriekš apbalvotam vai slavenam. Vienīgais nosacījums restorāna iekļaušanai vērtēšanas sarakstā ir lai restorāns ir atvērts saraksta izsludināšanas laikā.

Foto: publicitātes

Šefpavārus apbalvo individuāli, nevis saistībā ar sarakstā iekļauto restorānu. Visas balsis izvērtē un apkopo starptautiskā auditoru kompānija Delloite. Par 2015. gada pasaules labāko restorānu atzina El Celler de Can Roca (Žirona, Spānija); 2015. gada pasaules labākās šefpavāres sievietes titulu ieguva Hélène Darroze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu