«Valmiera»/ORDO pirmo reizi vēsturē iekļūst BBL pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Vaivads, BK Valmiera

«Valmiera»/ORDO komandas basketbolisti piektdien ne tikai nosargāja desmit punktu pārsvaru pēc pirmā mača, bet guva uzvaru arī atbildes cīņā un divu spēļu summā uzvarēja Lietuvas komandu Pasvāles «Pieno žvaigždes», pirmo reizi kluba vēsturē iekļūstot «Triobet» Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfinālā, kur viņus gaidīs duelis ar Igaunijas klubu TU/«Rock».

«Valmiera»/ORDO vienība piektdien BBL ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā uzvarēja ar 80:78 (22:23, 17:20, 23:18, 18:17), bet divu spēļu summā bija pārāka ar 161:149.

Uzvarētājiem komandas kapteinis Artūrs Bērziņš guva 17 punktus, Mārtiņš Laksa sameta 15, bet Kvameins Mičels, kuram šī bija pirmā spēle jaunajā vienībā, debijā atzīmējās ar 12 punktiem. Pa desmit punktiem katrs sameta brāļi Armands un Aigars Šķēles. Lietuvas klubā Andrijs Agafonovs guva 15, bet Deriks Lovs 13 punktus.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē valmierieši pirms nedēļas cīņas gaitā spēja iekrāta pat 28 punktu pārsvaru, tomēr beigās uzvarēja ar 81:71.

Spēles sākumā labāki bija viesi, kuri sestajā minūtē atradās vadībā ar 15:9, tomēr «Valmiera»/ORDO ar septiņu punktu izrāvienu ātri atspēlējās un pēc pirmā spēles nogriežņa zaudēja tikai ar punktu. Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā ceturtdaļā, kurā «Pieno žvaigždes» pietuvojās viena metiena attālumā no līdzsvara divu spēļu summā (39:31), tomēr arī šoreiz valmierieši pretiniekus tālāk neatlaida un ar diviem precīziem tālmetieniem starpību samazināja. Tiesa, pēc pirmā puslaika «Valmiera»/ORDO komanda atradās iedzinējos ar 39:43.

Trešās ceturtdaļas sākums laukuma saimniekiem nebija veiksmīgs un «Pieno žvaigždes» cīņas 24.minūtē spēja panākt sev cerīgo 51:42, taču nākamās trīs minūtes «Valmiera»/ORDO aizvadīja teicami, ne tikai atspēlējoties, bet ar diviem Mičela realizētiem soda metieniem izvirzoties arī vadībā ar 54:53. Viena punkta pārsvars valmieriešiem piederēja arī pirms pēdējām desmit minūtēm, kurās viņi tikai divas reizes nonāca iedzinējos ar vienu punktu, beigās izcīnot uzvaru spēlē un drošu panākumu divu spēļu summā.

Pēdējos trīs gadus Valmieras klubs cieta neveiksmes BBL astotdaļfinālā.

Trešdien notika vēl viena ceturtdaļfināla atbildes spēle, kurā divu Lietuvas klubu duelī Panevēžas «Lietkabelis» savā laukumā ar 64:59 (19:21, 15:8, 10:21, 20:9) uzvarēja Ķēdaiņu «Ņevežis» un iekļuva četru labāko komandu pulkā. Divu spēļu summā «Lietkabelis» svinēja panākumu ar 148:120 un pusfinālā tiksies ar «Šiauliai» un «Jēkabpils» pāra uzvarētājiem.

Pirmdien «Valmiera»/ORDO papildināja sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Mičelu, kurš šo sezonu sāka vicečempionē «Ventspils» komandā. Ar šo papildinājumu Valmieras komanda noslēgusi šīs sezonas sastāva komplektāciju.

Otrdien «Liepāja»/«Triobet» ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar 76:80 piekāpās Igaunijas komandai Tartu TU/«Rock», divu spēļu summā ciešot neveiksmi ar 142:173. Tieši Igaunijas klubs būs «Valmiera»/ORDO pretinieks cīņā par vietu finālā.

Šonedēļ notiks vēl viena ceturtdaļfināla atbildes spēle ar Latvijas komandas dalību - «Jēkabpils» ceturtdien mājās spēlēs pret BBL pēdējo divu gadu čempioni «Šiauliai» no Lietuvas. Pagājušajā nedēļā jēkabpilieši ceturtdaļfināla pirmajā spēlē viesos zaudēja ar 64:73.

Izslēgšanas spēļu dalībnieku sastāvs noskaidrojās februāra sākumā pēc FIBA Eiropas kausa otrā posma noslēguma, jo BBL turnīram pievienojās tikai tās komandas, kuras Eirokausos netika izslēgšanas spēlēs. Šā iemesla dēļ BBL turnīru šosezon izlaiž Latvijas vicečempione «Ventspils», kas nodrošināja sev vietu FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā, kur spēlēja arī Utenas «Juventus» no Lietuvas.

Pēc turnīra nolikuma izslēgšanas spēlēs ar pirmajiem numuriem tika izliktas tieši vienības no Eirokausiem - attiecīgi «Šiauliai», TU/«Rock» un «Pieno žvaigždes». Tām sekoja Lietuvas klubi Prieņu-Birštonas «Vytautas» un «Lietkabelis», kā arī regulārās sezonas trīs labākie Latvijas klubi no Valmieras, Liepājas un Jēkabpils. Vēl «Jūrmala»/«Fēnikss» izslēgšanas spēlēs tika izlikta ar 12.numuru, bet «Barons»/LDz - ar 14.numuru, taču šie klubi izstājās astotdaļfinālā.

Visās izslēgšanas spēļu kārtās uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā.

BBL regulārajā čempionātā veiksmīgākā no Latvijas komandām bija «Valmiera»/ORDO, kas izcīnīja deviņas uzvaras 12 mačos. «Liepāja»/«Triobet» tika pie astoņiem, «Jēkabpils» septiņiem, «Jūrmala»/«Fēnikss» pieciem, bet «Barons»/LDz četriem panākumiem. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva «Vytautas», zaudējot tikai vienā no 12 mačiem, taču tas neglāba komandu no izstāšanās astotdaļfinālā.

Pamatturnīrā piedalījās 14 komandas, kuras tika sadalītas divās grupās. Izslēgšanas spēlēs neiekļuva tikai Igaunijas komanda TTU.

Iepriekšējā sezonā par BBL čempioni tika kronēta «Šiauliai», kas finālā divu spēļu summā pieveica «Ventspili».

Šajā sezonā BBL ieguvusi jaunu titulsponsoru - bukmeikeru uzņēmumu «Triobet», kas līgu atbalstīs turpmākos trīs gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu