Lipmans: "Biļetes nebija dārgas"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Radio Fit FM 99.5, apkopojot viedokļus par pasaules hokeja čempionāta norises gaitu, otrdien uz studiju bija uzaicinājuši Latvijas Hokeja federācijas prezidentu un 2006. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas prezidentu Kirovu Lipmanu, lai jautātu par plaši izskanējušo Latvijas iedzīvotāju viedokli par dārgajām biļetēm un citiem ar čempionātu saistītiem jautājumiem.

Interviju vadīja FIT FM 99.5 ētera cilvēki Egils Zariņš un Patriks Grīva. Piedāvājam nelielu izvilkumu no šorīt tapušās sarunas.

Radio FIT FM 99.5: "Pasaules hokeja čempionāts "Rīga 2006" ir beidzies. Vai tie bija svētki vai problēmas?"

Kirovs Lipmans: "Pasaules hokeja čempionāts ir svētki, kaut arī grūtības bija visu sagatavošanās periodu. Čempionāts ir izdevies. Kopumā čempionātu vērtēju ļoti pozitīvi, tāpat kā federācija un dalībnieki. Visi, kas piedalījās, ir gandarīti. Čempionāts bija labāks nekā Austrijā un Čehoslovākijā – gan labākā organizatoriskā līmenī, gan spēlētājiem tika piedāvāti labāki dzīvošanas apstākļi.

FIT FM 99.5: "Kāpēc bija tik dārgas biļetes un tik daudz tukšu vietu finālā?"

Kirovs Lipmans: "Neviens neuzdod jautājumu, kādi ir pasaules hokeja čempionāta izdevumi, bet tie ir kolosāli. Latvija ir maza valsts, un sponsoru, kuri ieguldītu čempionātā līdzekļus, praktiski nebija, bija palīdzība no sponsoru puses "graudā", par ko esam ļoti pateicīgi, bet viss segums bija no biļešu pārdošanas. Vienā hallē bija virs 8000 pārdodamu vietu, otrā hallē vairāk par 5000 vietu, bet izdevumi - 16 komandu uzņemšana, kongresa organizēšana vairāk nekā 300 cilvēkiem, ar izmitināšanu, ēšanu un pasākumiem. Biļetes nebija dārgas - cenas nebija lielākas kā iepriekšējos pasaules čempionātos."

"Domāt, ka finālā un pusfinālā bija brīvas vietas tikai tāpēc, ka bija dārgas biļetes, ir liela kļūda. Jau pirms 3-4 mēnešiem visas biļetes uz pusfinālu un finālu bija pārdotas. Daudz biļešu iegādājās Krievijas līdzjutēji, kuri ļoti cerēja uz Krievijas hokeja komandas iekļūšanu finālā vai pusfinālā, taču diemžēl krievu komanda netika tik tālu, rezultātā fani nemaz neatbrauca uz Latviju, kaut arī viņiem bija biļetes."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu