Latvijas pilsētās animācijas filmu programma «Lupatiņi un draugi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Trīs mēnešu garumā vairākās Latvijas pilsētās tiks demonstrēta jauna un mākslinieciski augstvērtīga animācijas filmu programma «Lupatiņi un draugi», kas paredzēta pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, informē «Kinopunkta» projektu vadītāja Maija Kalniņa. «Lupatiņi un draugi» apceļos 80 dažādas Latvijas vietas, viesojoties arī kinoteātros Talsos, Valmierā, Cēsīs, Smiltenē, Madonā, Rēzeknē un Ludzā. Pirmie seansi jau šonedēļ notiks Valmierā, Jumpravā, Cēsīs, kā arī sekos seansi Pļaviņās, Carnikavā, Pļavmuižā un Talsos.

Programmā «Lupatiņi un draugi» iekļautas piecas jaunākās studijas «Atom Art» veidotās «Lupatiņu» sērijas - 2015. gadā tapušās animācijas filmas «Kā Lupatiņi būvēja māju», «Kā Lupatiņi veseļojās», «Kā Lupatiņi kārtoja», «Kā Lupatiņi slēpās» un 2014. gadā - «Kā Lupatiņi precējās». Animāciju filmu režisors ir Edmunds Jansons.

Animācijas filmu programmā «Lupatiņi un draugi» iekļautas arī divas studijas «Animācijas Brigāde» filmas - 2011. gada animācijas filma «Zīļuks» un 2014. gada animācijas filma «Sārtulis», kuras veidojusi režisore Dace Rīdūze.

«Lupatiņi» ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu -, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo auduma mājiņā un iepazīst pasauli.

«Lupatiņu» animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju «Lielo Kristapu» par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012. gadā. «Lupatiņu» radošajā komandā darbojas dzejniece Inese Zandere, režisors Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons, komponists Jēkabs Nīmanis, aktieris Kaspars Znotiņš un citi.

Savukārt abas studijas «Animācijas Brigāde» filmiņas, kas iekļautas programmā «Lupatiņi un draugi», veidotas pēc Margaritas Stārastes stāstu motīviem un tikušas iekļautas arī Berlīnes kinofestivāla programmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu