Filmu «Modris» kinoteātrī «Kino Citadele» noskatījušies 545 cilvēki (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pagājušās nedēļas nogalē, no 24. oktobra līdz 26. oktobrim, režisora Jura Kursieša filmu «Modris» kinoteātrī «Kino Citadele» noskatījušies 545 cilvēki. Filmu topā «Modris» ierindojas 13. vietā, apsteidzot tādas filmas kā «Ceļojums uz Itāliju» un «Burvestība mēnesgaismā».

Filmu «Modris» kinoteātrī «Kino Citadele» sāka rādīt 24. oktobrī. Pirmizrādi tā piedzīvoja 23. oktobrī kinoteātrī «Splendid Palace».

«Forum Cinemas» topa augšgalā - 2. vietā - ar 3691 skatītāju šajā nedēļas nogalē ir Andra Gaujas filma «Izlaiduma gads». Pirmajā vietā ar 10 629 skatītājiem nedēļas nogales topā ir animācijas filma «Kastīši».

Jau ziņots, ka filmu «Modris» sāks izrādīt kinoteātros Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Talsos, Valmierā, Smiltenē, Siguldā, Cēsīs, Rēzeknē un Daugavpilī.

Filma «Modris» nominēta septiņām nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps» balvām, tostarp kā labākā spēlfilma un labākais režijas darbs. Filmas galvenās lomas atveidotājs neprofesionālais aktieris Kristers Pikša nominēts labākā aktiera balvai.

Kursieša debijas pilnmetrāžas kinofilmu atzinīgi novērtējuši arī pasaules kino profesionāļi - filma «Modris» tika iekļauta prestižā Toronto filmu festivāla programmā, savukārt A klases Sansebastjanas kinofestivālā Spānijā «Modris» saņēma balvu - «Īpašo atzinību» («Special mention»).

Filma «Modris» ir patiesu notikumu iedvesmots stāsts par pusaudzi, kura samilzušais konflikts ar māti noved līdz tiesu darbiem. Pēc tam Modris nolemj atrast tēvu, kuru nekad dzīvē nav saticis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu