"Positivus festivāls" pulcē ļoti daudz apmeklētāju (42)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Salacgrīvā notiekošie mūzikas un mākslas svētki "Positivus festivāls" pulcējuši ļoti daudz apmeklētāju. Pēcpusdienā un vakarā izveidojās prāva automašīnu rinda, kas vēlējās piekļūt festivāla norises vietai.

Pašlaik speciāli ierādītajā teritorijā slejas milzīga telšu pilsētiņa. Festivāla apmeklētāji steidz iekārtoties, lai varētu baudīt mūziķu priekšnesumus.

Daudzi festivāla apmeklētāji, kas ieradušies agrāk, dodas peldēties jūrā. Uz pasākumu ieradušās arī ģimenes ar bērniem.

Pagaidām nav informācijas par kādiem starpgadījumiem.

"Positivus festivāls" piedāvās ne tikai plašu muzikālo programmu uz vairākām skatuvēm, kino vērošanu un daudz ko citu, bet arī jauno mūziķu un dīdžeju nelielu apmācību.

Festivālā darbosies "Red Bull Music Academy" telts, kurā uzstāsies "Red Bull Music Academy" profesionāļi, kas organizēs gan diskusijas, gan meistarklases festivāla viesiem.

Viens no galvenajiem "Red Bull Music Academy" telts dalībniekiem būs duets no Londonas "Jack Beats", kuri patlaban ir vieni no pieprasītākajiem remiksu producentiem. Teltī viesosies arī vairāki pazīstami dīdžeji no Baltijas valstīm.

Šogad festivālā būs vairāk skatuvju nekā iepriekšējā gadā. Plānots, ka festivāla teritorijā šovasar būs vismaz deviņas skatuves. Jaunums šogad būs bāra "I love you" terase, kas mūziķu ziņā spēs konkurēt ar festivāla galvenajiem māksliniekiem.

"I love you" terasē mūzika skanēs visu festivāla norises laiku, un tajā spēlēs tādas grupas kā "S.P.B.", "Hospitāļu iela", "Mona de Bo", "SatellitesLV", "Voiceks Voiska", "Maripossa", dziesminieks "Martin Confused", "El Mars" un "Gaujarts". Starplaikos starp grupu uzstāšanās reizēm par mūziku rūpēs dažādi dīdžeji.

Lai festivāla apmeklētāji varētu sekot līdzi tam, kura grupa uzstājas "I love you" terasē, būs iespējams īsziņu veidā saņemt informāciju gan par gaidāmo programmu, gan arī par programmas izmaiņām.

Neatņemama festivāla sastāvdaļa ir kino telts, kurā arī šogad festivāla apmeklētājiem tiks padāvāta plaša un daudzveidīga kino programma. Īpaši izveidotajā "Balsam Club" kinozālē tiks demonstrēta starptautiskā īsfilmu tīkla "Future Shorts" speciāli festivālam sagatavotā īsfilmu programma, pēdējo gadu labākās filmas, ko programmas veidotāji apkopojuši zem saukļa "Filmas, kuras ir vērts noskatīties", kā arī pēdējos gados tapušās latviešu mākslas, dokumentālās, īsfilmas un studentu darbi. Tāpat šajā vietā būs skatāms labāko Latvijas bārmeņu šovs.

Festivāla teritorijā šogad būs arī īpaša jogas telts, kurā varēs aprunāties ar jogas pasniedzējiem, iedzert tēju, paklausīties etnisko mūziku un piedalīties jogas nodarbībās. Tāpat festivāla laikā varēs izbaudīt profesionālu meistaru veiktās masāžas un vannošanos kublā, stāstīja Majors, piebilstot, ka šogad festivālā vairāki pasākumi tiks rīkoti arī pludmales teritorijā.

Festivāla galvenās skatuves būs "Tele2" un "Cēsu alus" skatuve, kur uzstāsies arī galvenie festivāla mākslinieki. Uz "Tele2" skatuves uzstāsies "Prāta vētra", "The Tiger Lillies", "Sons of Noel and Adrian", kas ir grupas "The Leisure Society" līdera Nika Heminga eksperimentālā folka projekts. Tāpat uz šīs skatuves uzstāsies Mobijs, Ebonija Tomase jeb "Ebony Bones", "Instrumenti" un "The Whip".

Savukārt uz "Cēsu alus" skatuves būs redzami tādi mākslinieki kā Pīts Dohertijs, "Two Door Cinema Club", "The Happy Endings", "Bedwetters", "Laime pilnīga", Šaineda O''Konora, "The Leisure Society", "Dzeltenie pastnieki", "Zig Zag", "The Hobos", "Mundane" un citi.

Festivāla organizatori sola, ka šogad drošības apsvērumu dēļ telšu pilsētiņā ar automašīnām iebraukt nevarēs. Automašīnas varēs novietot atsevišķā autostāvvietā netālu no telšu pilsētiņas. Šogad festivāla laikā par papildu samaksu būs pieejamas arī dušas. Festivāla rīkotāji būs paplašinājuši gan telšu pilsētiņas teritoriju, gan arī būs nodrošinājuši divas autostāvvietas.

Organizētāji aicina ģimenes neatstāt mājās bērnus, bet ņemt līdzi uz festivālu, jo festivāla teritorijā būs pieejamas dažādas atrakcijas arī bērniem - bērni varēs darboties "Lec un minies" atrakciju pilsētiņā, kur par atsevišķu samaksu darbosies arī mobilais bērnudārzs.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu