Maijā Rīgā atkal varēs baudīt izrādi «Brodskis/Barišņikovs»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

8. aprīlī, sāksies biļešu tirdzniecība uz Rīgā gaidāmajām Alvja Hermaņa iestudējuma izrādēm «Brodskis/Barišņikovs», kas Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) būs skatāmas no 20. maija līdz 24. maijam. Biļetes iegādāties varēs tikai internetā «www.biletes.jrt.lv», iegādājoties biļetes, vienas transakcijas laikā būs iespējams iegādāties ne vairāk kā divas biļetes, liecina teātra informācija.

Izrāde «Brodskis/Barišņikovs» skatāma krievu valodā ar titriem latviešu valodā. JRT informē, ka izrāde, kas tiks demonstrēta 24.maijā, notiks krievu valodā ar titriem angļu valodā. Iestudējuma teksta kopsavilkums latviešu valodā būs pieejams teātra kasē un pie programmiņu pārdevējiem.

Jau ziņots, ka iestudējums «Brodskis/Barišņikovs», kas pirmizrādi piedzīvoja 2015. gada 15. oktobrī, Latvijā piedzīvoja milzu ažiotāžu. Sākot biļešu tirdzniecību, tās internetā tika izķertas 15 minušu laikā, bet JRT pie kases veidojās gara cilvēku rinda.

Jau rīt JRT ar iestudējumu «Brodskis/Barišņikovs» pirmo reizi dosies viesizrādēs uz ASV, kur tā tiks demonstrēta Barišņikova Mākslas centrā Ņujorkā.

Iestudējumā «Brodskis/Barišņikovs» leģendārā mākslas personība Mihails Barišņikovs interpretē sava drauga, Nobela prēmijas laureāta dzejnieka Josifa Brodska dzeju viņa dzimtajā valodā. Iestudējums ar tekstu un kustību atklāj dzejnieka pasauli, ļaujot līdzpārdzīvot Brodska sarežģīto, lirisko un iedarbīgo vārdu spēli. Iestudējuma scenogrāfe ir Kristīne Jurjāne, gaismu mākslinieks - Gļebs Fiļštinskis.

Izrādi «Brodskis/Barišņikovs» JRT veidojis sadarbībā ar «Baryshnikov Productions».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu