Staķe neredz pamatu atlaist Jūrmalas domi (29)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrei Dagnijai Staķei (ZZS) nepatīk tas, kas notiek Jūrmalā, taču viss esot atkarīgs no iedzīvotāju aktivitātes un modrības, sekojot līdzi procesiem pašvaldībā un pamata atlaist domi pagaidām nav, piektdien raksta "Diena".

Šādu pārliecību sarunā ar Jūrmalas aizsardzības biedrības (JAB) pārstāvi Gunti Grūbu paudusi ministre. JAB ministrei ceturtdien iesniedza aptuveni 1000 jūrmalnieku parakstītu aicinājumu atlaist domi. Ministrijā uzskata, ka šobrīd nav pamata iejaukties pašvaldības darbā.

Parakstus vākusi JAB, Ķemeru iedzīvotāju biedrība un Nevalstisko organizāciju apvienība. "Mēs ļoti labi zinām Gati Truksni [jauno Jūrmalas mēru] un viņa darbus. Kāpēc lai mēs ticētu, ka viņš būs godprātīgs, ja ar savu rīcību viņš ir parādījis, ka tāds nav?" jautā Grūba. Viņa rīcībā ir dokumenti, ka Truksnis remontējis un mazgājis savu automašīnu par domes naudu. Viņam esot piešķirta arī degviela, lai varētu nobraukt 2000 kilometru.

Jūrmalas domes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa apstiprina, ka Truksnis izmantojis darba vajadzībām personīgo auto, tāpēc arī tas remontēts un mazgāts par domes naudu. Pašvaldība slēdz līgumus ar deputātiem un darbiniekiem par personīgā auto izmantošanu darba vajadzībām - tajos noteikts gan maksimālais nobraukuma limits, nomas maksa, kas tagad ir lats mēnesī, gan atskaites kārtība. Domei esot desmit automašīnu darba vajadzībām, un par to izmantošanu privātām vajadzībām tiek maksāts nodoklis. Secināts, ka finansiāli izdevīgāk auto nomāt no darbinieka nekā pirkt līzingā.

Jaunais mērs Truksnis presē par Grūbu izteicies visai sarkastiski: "Zālē ir ap 150 cilvēku, te ir Guntis Grūba, kas visu laiku bļauj, ka ir sabiedrības pārstāvis. Kas tu par sabiedrības pārstāvi? Tu esi caurkritis Jaunā laika deputāta kandidāts, tevi domē neievēlēja. Sabiedrības pārstāvis esmu es, kuru jūrmalnieki ievēlēja domē ar 1400 balsīm."

Pašvaldību lietu ministrijā neuzskata, ka šobrīd būtu pamats iejaukties un atlaist domi. "Jūrmalas aizsardzības biedrības rīcībā nav dokumentu un argumentu par domes pretlikumīgu rīcību, ir nepieciešama konkrēta informācija par pārkāpumiem," ministres nostāju pauda preses sekretāre Justīne Plūmiņa. Staķe arī norādījusi, ka JAB pozīcija neatspoguļo visu jūrmalnieku viedokli un pilsētā esot dažādi viedokļi par pašvaldību.

Jau ziņots, ka tikai pēc trīs mēnešu darbības kūrortpilsētā atkal mainījies domes priekšsēdētājs - Romualdu Ražuku (PS) mēra krēslā nomainījis G. Truksnis (LPP/LC, LZS, KDS).

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu