Darba vizītē Latvijā ieradīsies jaunā Lietuvas prezidente (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien un rīt, 17.jūlijā, vizītē Latvijā uzturēsies Lietuvas jaunā prezidente Daļa Grībauskaite, informēja Prezidenta preses dienestā.

Grībauskaite vizītes laikā tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi (ZZS) un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL).

Latvijas un Lietuvas prezidentu tikšanās laikā plānots apmainīties viedokļiem par valstu ekonomisko un finanšu situāciju, pievērsties enerģētikas jautājumiem, kā arī pārrunāt Eiropas Savienības aktualitātes un transatlantiskās attiecības.

Šodien plkst.18.15 Zatlers ar Grībauskaiti noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Plkst.19.05 Jūrmalas rezidencē notiks abu prezidentu preses konference, bet pēc tās plkst.19.30 plānota Zatlera divpusējā tikšanās ar jauno Lietuvas prezidenti.

Dienas noslēgumā Latvijas prezidents ar kundzi Lilitu Zatleri par godu viešņai Jūrmalas rezidencē rīkos vakariņas.

Savukārt tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju un Ministru prezidentu notiks rīt, 17.jūlijā. Plkst.9.30 ar Grībauskaiti tiksies Daudze, bet plkst.10.10 viesnīcā "Europa Royal Hotel" ar Lietuvas prezidenti tiksies Dombrovskis.

Jau ziņots, ka Grībauskaite pirms viesošanās Latvijā apmeklēja Zviedriju, kas ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts. Jau pirms savas inaugurācijas Grībauskaite izteicās, ka ārvalstu vizītēs gatavojas doties vienīgi uz tām valstīm, kur Lietuvai tas būtu noderīgi.

Kā atzīmē Lietuvas ziņu aģentūra ELTA, Lietuvu, Latviju un Zviedriju saista kopīgais Baltijas valstu un Skandināvijas energosistēmu starpsavienojuma projekts. Lietuvā darbojas bankas ar Zviedrijas kapitālu, lielākās no tām - SEB un "Swedbank", turklāt Zviedrija šai pusgadā pārņēmusi Eiropas Savienības prezidentūru.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu