Ekonomikas ministrs rosina veikt radikālas pārmaiņas taksometru nozarē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tas, kas patlaban notiek taksometru nozarē, nav normāli, šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā «Viens pret vienu» atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V). «Rīgā atgriežas 1990.gadu metodes. Nevar pieņemt, ka tiek dedzinātas uzņēmuma automašīnas,» situāciju, kad nedēļas laikā nodedzinātas četras kompānijas «BalticTaxi» automašīnas, komentēja ekonomikas ministrs.

Viņš atzina, ka, pēc Finanšu ministrijas aplēsēm,

ēnu ekonomikas īpatsvars taksometru pakalpojumu nozarē ir viens no augstākajiem, proti, 80%,

kas liek domāt par jaunām pieejām situācijas risināšanā.

Ministrs nākamnedēļ plāno sasaukt atbildīgo ministriju pārstāvjus uz sarunu par radikālāku pieeju taksometru pakalpojumu nozarei.

«Iespējams, ir jāpāriet uz patenta maksas ieviešanu par vienu auto vadītāju, ietverot arī minimālās nodokļu iemaksas,»

sacīja Ašeradens.

Jau ziņots, ka nedēļas laikā nodedzinātas četras kompānijas «BalticTaxi» automašīnas un iemesls varētu būt pelēkajā ekonomikā strādājošo nevēlēšanās sakārtot nozari un panākt godīgu konkurenci, informēja uzņēmumā.

Pirms nedēļas naktī autostāvvietā Pļavniekos esot nodedzināts viens «BalticTaxi» taksometrs, bet svētdien «BalticTaxi» taksometru autostāvvietā Krustabaznīcas ielā kāds nodedzināja trīs taksometrus. Tāpat vakar, veicot pakalpojuma sniegšanu, esot piekauts «BalticTaxi» automašīnas vadītājs, bet pirms nedēļas citu taksometru autovadītāji liedza taksometra iebraukšanu Vecrīgā, nobloķējot ceļu.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvis Jānis Naglis, uzņēmuma līdzšinējās darbības laikā «BalticTaxi» automašīnām veikti vairāki desmiti uzbrukumu un iemesls tam esot vienkāršs - «BalticTaxi» zīmols iestājies par godīgu konkurenci un nozares sakārtošanu un, lai mērķus sasniegtu, aktīvi rīkojies, lai šīs pārmaiņas realizētu dzīvē.

«Nozarei, kurā pēc Finanšu ministrijas konservatīvākajiem aprēķiniem pelēkā ekonomika ir 80% apmērā, šāda darbība traucē,» secina Naglis.

Kā ziņots, Rīgas dome saistošajos noteikumos, kas regulē taksometru licencēšanas kārtību, noteikusi ierobežojumus iebraukšanai Vecrīgā un pārvadātājam noteikusi gada nodevu 300 eiro apmērā. Parastā licence vairs nedod pārvadātājam tiesības veikt pasažieru pārvadājumus ar vieglo taksometru Vecrīgā - tam jāsaņem speciālā atļauja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu