Rakstnieks pilnībā publicē savu romānu mikroblogu vietnē "Twiter" (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nespējot atrast izdevēju, kāds amerikāņu rakstnieks sācis publicēt savu romānu mirkroblogu vietnē "Twitter.com" - pa 140 rakstu zīmēm vienā reizē.

Mets Stjuarts no Sanfrancisko sācis pārrakstīt savu pirmo grāmatu "The French Revolution" populārajā interneta vietnē otrdien - dienā, kad pirms 220 gadiem Francijas iedzīvotāji ieņēma Bastīlijas cietumu.

"Cik man zināms, esmu pirmais cilvēks, kas vietnē "Twitter" izdos pilna apjoma literāru darbu," atzinis autors savā mājaslapā "thefrenchrev.com", piebilstot, ka viņa romāns vēsta par kādu ģimeni no Sanfrancisko, kas franču revolūcijas laikā cenšas izkarot sev vietu vēsturē.

Kā paskaidrojis Stjuarts, lēmums publicēt grāmatu mikroblogu vietnē bijis sociāls eksperiments, "lai redzētu, kā pasaule reaģē uz garu vēstījumu, kas izstāstīts pa mazam gabaliņam".

Pēc rakstnieka vārdiem, viņa aģents nosūtījis romānu visām lielākajām izdevniecībām. Daudzām tas ir ļoti paticis, taču "neviena nav gribējusi uzņemties izdot "riskantu" darbu - spilgta valoda, fantāzijas un farsa elementi, bezkaunīgs humors", norādījis Stjuarts.

Pēc viņa aprēķiniem, lai pilnībā publicētu 480 000 zīmju darbu vietnē "Twitter", viņam nāksies izveidot aptuveni 3700 bloga ierakstu. Atzīstot, ka, visticamāk, neviens necentīsies izlasīt visus ierakstus, Stjuarts piedāvā iegūt grāmatu savā īpašumā vietnē "Scribd.com" vai par 1,99 ASV dolāriem (aptuveni vienu latu) lasīšanai ar interneta veikala "Amazon.com" elektronisko grāmatu lasītāju "Kindle".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu