Dita Lūriņa-Egliena: eju, bez jebkādiem «tā nedrīkst»! (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

«Jūtos citādāk, pasauli uztveru citādāk. Varbūt tāpēc, ka joprojām baroju Grētu, - iespējams, Dievs ielicis tādus filtrus, dvēseles stāvokli, kuru sieviete tāpat vien, ja viņai nav jābaro bērns, nevar dabūt. Lai tādā stāvoklī sevi noturētu, droši vien speciāli jānodarbojas ar garīgo disciplīnu,» intervijā žurnālam «OK» atzīst aktrise Dita Lūriņa-Egliena. «Bet man periods, kad varu tā justies, ir uzdāvināts, jo patlaban, pat slinkojot, garīgais process notiek pats, un tu tikai pamani augļus.»

Aktrises Ditas Lūriņas-Eglienas dzīves atziņas

  • Ideāla māte nesanāk. Ir tāda, kāda ir! Esmu tāda māte, kāda spēju būt, jo nevaru būt cita.
  • Līdz šim šķita, ka man jābūt sūklim, kuram vajag ņemt, ņemt, ņemt, tad sapratu, ka nevar gaidīt. Nenāks tas Lielais Meistars. Nezinu kā, bet pašai jākļūst par meistaru sev un varbūt arī citiem.
  • Skatīties gaišām acīm, meklēt, pamanīt, akcentēt labo. Un neķert kaifu - ai, tas ir riebīgi, slikti, neinteliģenti, briesmīgi. Ja tu to nemeklē, tad arī nekultivē.
  • Atgūstos daudz ātrāk nekā pēc pirmā bērna. Jā, varbūt arī smadzenes kļuvušas veselākas. Piemēram, iestīvējos šaurās biksēs, kuras agrāk šādā formā nekad nevilktu, jo uzskatītu to par neiespējamu. Tagad, ja varu iespīlēties, velku un eju, bez jebkādiem «tā nedrīkst»!
  • Es jūtos... Dieva lolota!
  • Sievietēs no dabas ir ielikts daudz varēt. Daudz paciest.
  • Tikai paceļoties pāri, var ieraudzīt, ka veidojas noteikts dzīves raksts. Tu audumā ieaudies, tamborējies, ņemies, bet to lielo rakstu ieraudzīt nevari...

Pilnu interviju lasi žurnāla «OK» oktobra numurā.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu