Mūsu tenisisti zaudē vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas tenisa izlase par spīti lieliem centieniem svētdien tomēr zaudēja vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, izšķirošajā duelī izbraukumā ar 2-3 piekāpjoties Zviedrijai.

Izšķirošajā vienspēlē Jānis Podžus, kurš pasaules rangā ieņem 772.vietu, ar rezultātu 5-7, 7-6 (9:7), 3-6, 4-6 zaudēja vien 18 gadus vecajam talantam Elīasam Imeram, kurš ir pasaules 237.rakete.

Pirmajā setā Podžus neizmantoja vienu breikbumbu, bet setu zaudēja pašā tā izskaņā, kad pie savas serves pieļāva dubultkļūdu un vēlāk divreiz izsita bumbiņu autā. Tas ļāva Imeram servēt par uzvaru setā, ko viņš izmantoja. Otrā seta izskaņā Podžus vēlreiz nokļuva iedzinējos ar breiku, tomēr drīz vien ar trešo mēģinājumu to atguva, bet taibreikā panāca savu ar trešo setbumbu.

Trešā seta ievadā Podžus neizmantoja vairākas breikbumbas, bet tā otrajā pusē pēkšņi «salūza», zaudējot vairāk kā desmit izspēlēs pēc kārtas. Iedzinējos ar breiku latvietis ceturtajā setā nokļuva jau pašā tā ievadā, bet vēlāk septītajā geimā atspēlēja četras breikbumbas, saglabājot izredzes atspēlēties. Desmitajā geimā Imers servēja par uzvaru setā un mačā, savu iespēju no rokām neizlaižot.

Kā ziņots, svētdienas pirmajā vienspēlē ATP vienspēļu ranga 574.vietu ieņemošais Mārtiņš Podžus ar rezultātu 6-4, 6-7 (3:7), 6-4, 6-2 uzvarēja Zviedrijas izlases līderi Kristiānu Lindellu, kurš ir pasaules 230.rakete. Pēc šīs cīņas rezultāts duelī kļuva 2-2.

Pirmajā setā breika iespējas bija abiem sportistiem, tomēr kā vienīgais tajā sekmīgs bija Podžus, kurš septītajā geimā panāca 4-3 sev par labu un vēlāk pārsvaru nosargāja. Otrajā setā sportisti apmainījās ar breikiem, bet latvietis cīņas gaitā bija spiests prasīt medicīnisko pārtraukumu. Cīkstēšanās ievilkās līdz taibreikam, kurā pārāks bija Lindells, izlīdzinot rezultātu.

Trešajā setā Podžus atspēlējās no zaudēta punkta pie savas serves un atguva vairākas breikbumbas, tiekot pie vēl viena panākuma. Trešā seta sestajā geimā Podžus, izmantojot zviedra kļūdas servē, panāca 4-2 sev par labu, bet turpinājumā ieguva vēl vienu breiku, izcīnot uzvaru.

Šī dueļa saspringtos mačos kopā tika nospēlēti 22 seti.

Sākotnēji piektdien M.Podžus ar rezultātu 7-6 (7:3), 7-5, 6-7 (5:7), 3-6, 9-7 pieveica Imeru, bet J.Podžus ar 6-7 (5:7), 6-4, 6-7 (3:7), 6-7 (7:9) piekāpās Lindellam.

Ja piektdienas pirmā mača izspēle sākās plkst.15 pēc vietējā laika, otrā cīņa noslēdzās neilgi pirms plkst.1 naktī.

Savukārt sestdien dubultspēlē M.Podžus un Miķelis Lībietis ar 4-6, 2-6, 6-3, 6-4, 3-6 piekāpās pieredzējušajiem Robertam Lindstedam un Jūhanam Brunstrumam.

No Latvijas tenisistiem pašlaik M.Podžus dubultspēļu rangā atrodams 917.vietā, bet Lībietis tajā pašlaik nav, jo viņam galvenais uzsvars ir uz augstskolu cīņām. Savukārt ļoti pieredzējušie zviedri abi ir labāko simtniekā - 37 gadus vecais Lindsteds pašlaik atrodams 18.vietā, bet par trim gadiem jaunākais Brunstrums ir 60.pozīcijā.

Kā zināms, Latvijas izlases sastāvā bija arī gados jaunais debitants Mikus Pauls Losbergs. Savukārt Latvijas komandai šajā duelī nepalīdzēja valsts vadošais tenisists Ernests Gulbis, kurš šonedēļ noslēdzis savu sezonu.

Deivisa kausa rangā Zviedrija pašlaik atrodas 35.vietā, bet Latvija ieņem 42.pozīciju. Abas komandas iepriekš savā starpā nebija tikušās.

Līdz ar to zviedri saglabā vietu pirmajā grupā arī nākamgad, bet Latvija atkal pārcelsies uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu. Tajā septiņkārtējie Deivisa kausa ieguvēji zviedri līdz šim nekad nav spēlējuši.

Kā ziņots, Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai, bet vēlāk septembrī Valmierā ar 1-4 piekāpās arī Austrijai.

Ja Latvijas izlase saglabātu vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, nākamā gada cīņas tā atklātu ar atkārtotu dueli pret Austriju. Komandas pretinieki otrajā grupā noskaidrosies atsevišķā izlozē, kas notiks nākamajā nedēļā.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet arī nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt vietu tajā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu