Eiropas dabas parku dienās aicina apmeklēt Ķemeru nacionālo parku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šī gada 27. un 28. maijā, atzīmējot Eiropas dabas un nacionālo parku dienas, Ķemeru nacionālā parka administrācija (ĶNP) piedāvā vairākas bezmaksas ekskursijas pa interesantākajiem ĶNP maršrutiem.

Maija pēdējā nedēļas nogalē ikviens aicināts ĶNP gidu pavadībā iepazīt nacionālā parka dabas un kultūras objektus – apmeklētāju iecienīto Lielā Ķemeru tīreļa taku, daudzveidīgo Kaņiera pilskalna taku, pašu jaunāko - pagājušajā gadā izveidoto Sēra dīķu taku, atjaunoto (izlīkumoto) Slampes upi un savvaļas zirgu un taurgovju ganāmpulkus tās krastos esošajās Dunduru pļavās, kā arī uzzināt par slavenā Ķemeru kūrorta vēsturi.

Ekskursijas 27. maijā:

Plkst. 11:00 - Lielā Ķemeru tīreļa taka, kas 3 km garumā izvijas caur sūnu un mazu purva ezeriņu valstībai un piedāvā iepazīties ar sūnu purvu un tā iemītniekiem.

Plkst.14:00 - Kaņiera pilskalna taka tikai 1,5 km garā pastaigā piedāvā iepazīt trīs dažādus mitrājus – dumbrāju, Kaņiera ezeru un zāļu jeb zemo purvu.

Plkst.16:00 - Ķemeru kūrorta vēsture. Ekskursijas laikā iepazīsiet vai atkal ieraudzīsiet Ķemeru kūrorta simbolus – Ķemeru sanatoriju, Mīlestības paviljonu, sēravotu “Ķirzaciņa” un varēsiet izsekot kūrorta attīstībai kopš 19. gadsimta līdz pat mūsdienām.

Ekskursijas 28. maijā:

Plkst.11:00 - Slampes upe, taurgovis un savvaļas zirgi – jaunākais piedāvājums apmeklētājiem, kuriem interesē dabas procesi un cilvēka loma tajos. 2005. gadā atjaunotās (līkumotās) Slampes upes krastos jau šobrīd ir vairāk dzīvības nekā pirms pāris gadiem – tur ganās taurgovis un savvaļas zirgi un sagaidāms, ka Dunduru pļavas ar gadiem ziedēs aizvien smaržīgāk un skanēs daudzbalsīgāk.

Plkst.14:00 - Sēra dīķu taka piedāvā apskatīt unikālu dabas objektu, vietu, kur augstajā purvā virszemē izplūst sērūdens avoti un veido vairākus dīķus.

Plkst.14:00 - Lielā Ķemeru tīreļa taka.

Tikšanās vieta: Ķemeru nacionālā parka informācijas centrā Ķemeru dzelzceļa stacijā. Došanās uz objektiem – ar savu transportu, nepieciešams arī pastaigai dabā un laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi. Eiropas Dabas un nacionālo parku dienu ir izsludinājusi EUROPARC federācija - nevalstiska organizācija, kura apvieno vairāk nekā 400 aizsargājamās dabas teritorijas Eiropā. Pasākumi ik gadus notiek maija pēdējās nedēļās – par godu pirmo deviņu Eiropas nacionālo parku dibināšanai Zviedrijā, 1909. gada 24. maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu