Bijušajam «stounam» Bilam Vaimanam diagnosticēts vēzis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajam grupas «The Rolling Stones» basģitāristam Bilam Vaimanam (Bill Wyman) diagnosticēts prostatas vēzis, vēsta paziņojums grupas mājas lapā.

"Viņš ārstēsies, un mēs paredzam, ka viņš pilnībā atveseļosies, jo slimība konstatēta agrīnā stadijā," teikts paziņojumā.

Vaimans dzimis 1936. gadā Londonā.

Viņš pievienojās grupai «The Rolling Stones» 1962. gadā vidū. Tad, 25 gadu vecumā, viņš bija vecākais grupas dalībnieks un viņa ietekme uz grupas mūziku bija ļoti liela. Drīz pēc Vaimana atnākšanas uz «Rolling Stones» grupai pievienojās bundzinieks Čārlijs Vatss.

1974. gadā Vaimans bija pirmais no «akmeņiem», kurš izveidoja neatkarīgu soloprojektu. Bilija debijas plate saucās «Monkey Grip» un izpelnījās nedalītu mūzikas kritiķu uzmanību. Pēc diviem gadiem iznāca mūziķa otrs soloalbums «Stone Alone», un neviens vairs nešaubījās par Vaimanu kā par neatkarīgu muzikantu.

Kā rakstīja daudzi mūzikas eksperti, Bils Vaimans bija viena no centrālajām personībām grupā «Rolling Stones». Tieši šis fakts radīja virkni nesaskaņu ar grupas solistu Miku Džegeru.

1993. gadā Vaimans pameta «Rolling Stones» un pavadīja pāris gadus ģimenes lokā, lai 1997. gadā atgrieztos ar pilnīgi jaunu projektu «Rhythm Kings».

Atgādinām, ka Vaimans ar savu grupu «Rhytm Kings» 2005. gadā koncertēja Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu